100 информационни срещи с продължително безработни са провели през месец

...
100 информационни срещи с продължително безработни са провели през месец
Коментари Харесай

Проведоха 100 информационни срещи за продължително безработни

100 осведомителни срещи с дълготрайно безработни са провели през месец май бюрата по труда. Събитията, проведени в разнообразни обитаеми места в страната, са привлекли близо 900 лица, изпитващи дълготрайни усложнения при намирането на работа, оповестиха от Агенцията по заетостта.

Психолози, кейс-мениджъри и трудови медиатори станаха част от екипите на бюрата по труда, които осведомиха и поучаваха участниците в срещите в сходство с изискванията и опциите на пазара на труда. Целта на специалистите бе да съветват, стимулират и подкрепят присъстващите в придобиването на привички и настройки за интензивно държание на трудовия пазар. Те обясниха нужните стъпки за включването на търсещите работа в продължителна претовареност или образование за придобиване на професионални умения и подготовка.

Акцент в срещите са били дейностите, свързани с психическото консултиране на дълготрайно безработните лица, с включването им в стратегии и планове за образование и претовареност, както и с повишение на мотивацията и активиране на персоналния капацитет за реализиране на трудова претовареност. По време на събитията са били разяснени опциите за поддръжка според от самостоятелния профил на търсещите работа лица.

Като част от поддръжката, предоставяна от страна на Агенцията по заетостта, са били показани опциите за включване в настоящите планове по Оперативна стратегия "Развитие на човешките запаси ", стратегиите, финансирани от държавния бюджет, насърчителните ограничения за претовареност и образование, както и плановете на обществените сътрудници. Представени са били също и образованията в държавното дружество "Българо-германски център за професионално образование ".

На срещите екипите на бюрата по труда в страната са презентирали пред заинтригуваните участници и активността на EURES мрежата за професионална подвижност в Европейския съюз и методите за започване на работа в чужбина. Специално внимание е било обърнато на изискванията за живот и труд в другите страни, рисковете от нерегламентирана претовареност и злоупотреби, методите за предотвратяване от трудова употреба и трафик на хора.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР