100-годишен юбилей на един университет е и празник на духа.

...
100-годишен юбилей на един университет е и празник на духа.
Коментари Харесай

Ректорът на УНСС: 100-годишен юбилей на един университет е празник на духа

" 100-годишен празник на един университет е и празник на духа ". Това сподели пред БНР проф. Димитър Димитров - ректор на УНСС във връзка годишнината на образователното заведение, който ще бъде маркиран виртуално.

В предаването " Неделя 150 " проф. Димитров показа, че сполучливото прекосяване на образователния развой в университета в онлайн формат е резултат на напъните на доста хора и плод на ентусиазма на доста от сътрудниците му. Той подчертава и на доброволчеството в образованието:

" Много хора споделяха своя опит в профилирани конгреси за преподаватели и в разнообразни групи във фейсбук и си помагаха взаимно по какъв начин да преминем за няколко дни от присъствената форма на образование към отдалечена ".

Ректорът на УНСС уточни, че съвсем напълно онлайн ще бъде извършено кандидатстването във ВУЗ-а и съвсем напълно онлайн ще са кандидатстудентските изпити:

" Предвидили сме опция и за присъствено осъществяване на кандидатстудентските изпити, само че това ще е сред 3-ти и 6-и юли, в случай че ситуацията разрешава. За нас водещи са здравето и животът на студентите и преподавателите ".

Като началник на Катедра " Национална и районна сигурност " в УНСС проф. Димитър Димитров разяснява, че обстановка в страната е под надзор и дефинира като малко евентуално увеличението на престъпността. Той уточни, че подхванатите в интервал на рецесията марки не биха разрешили да се стигне до отклоняване от общоприетите правила в обществото.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР