10 русенски училища влязоха в списъка на Министерството на образованието

...
10 русенски училища влязоха в списъка на Министерството на образованието
Коментари Харесай

10 русенски училища в списъка на МОН за иновативни училища за 2022/2023 г.

10 русенски учебни заведения влязоха в листата на Министерството на образованието за новаторски учебни заведения през образователната 2022/2023 година Всяка година МОН избира тези образователни заведения, които създават и вкарват нови способи на преподаване, внедряват новаторски детайли в организацията и наличието на образованието, усъвършенстват ръководството си.

Ето и определените образователни заведения от Русе:

- ОУ „ Любен Каравелов “

- ОУ „ Ангел Кънчев “

- ОУ „ Братя Миладинови “

- ОУ „ Иван Вазов “

- ОУ „ Никола Обретенов “

- АЕГ „ Гео Милев “

- СУЕЕ „ Св. Константин Кирил – Философ “

- СУЕЕ „ Фридрих Шилер “

- ПЧСУ „ Леонардо да Винчи “ ООД

В листата на МОН влизат 542 учебни заведения от 192 обитаеми места от всички 28 области на страната, като за предходната образователна година те са били с 32 по-малко. Оценява ги специфична комисия, в която вземат участие психолози, социолози, педагогичен експерти, представители на научната общественост и на неправителствения бранш, лица с потвърден опит в региона на образованието, науката и технологиите.

Иновативните процеси се вкарват в продължение на 4 години, като за всяка образователна година са разказани съответно стадиите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са избрани задачите и концепциите, свързани с личностното, интелектуалното и прочувственото развиване на учениците.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР