10 пейки с интересни факти за река Дунав бяха дарени

...
10 пейки с интересни факти за река Дунав бяха дарени
Коментари Харесай

10 нови пейки с факти за Дунав са дарени на русенци

10 пейки с забавни обстоятелства за река Дунав бяха дарени през днешния ден от Kaufland България на Община Русе.

Инициативата е част от огромната акция на групата Schwarz против замърсяването с пластмаса на реката „ Заедно за по-чисти реки ”.

„ Признателен съм за дарението, тъй като с него повдигате тематиката за опазването на един от знаците на града ни – Дунава. Избрахме да сложим пейките на обичания на русенци пристан, тъй като по този начин посланието ще доближи до повече хора “, сподели зам.-кметът Енчо Енчев на формалното показване на дарението.

„ Важно е да насочваме вниманието към въпроси, които са публично значими за хората. Само по този метод можем да достигнем до смяна в метода на мислене и живот ”, показа ръководителят „ Продажби “ за Северна България на най-голямата комерсиална верига у нас Георги Янев. Направеното подаяние е продължение на самодейността на компанията за разчистване на брега на реката. Акцията, в която се включиха чиновници на веригата и техните фамилии, се организира при започване на септември край брега на Дунав наоколо до град Мартен и в осъществяване на тактиката за пластмасата  Reset Plastic на компанията.

Дарените пейки са ситуирани на крайбрежната алея на кея в Русе, сред понтони 10 и 11. От тях може да научите, че през Дунав в морето годишно попадат 1000 т пластмасови боклуци, реката е една от най-застрашените от замърсяване реки в света, тя е дом на 65 типа риба и над 320 типа птици в долното си течение и още доста други любопитни, само че и алармиращи публичното схващане обстоятелства. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР