10 милиона лева предостави правителството на днешното си редовно заседание

...
10 милиона лева предостави правителството на днешното си редовно заседание
Коментари Харесай

Държавата отпусна 10 млн. лева на Столичната община за инвестиции в градския транспорт и ремонти на инфраструктура

10 милиона лв. даде държавното управление на днешното си постоянно съвещание на Столичната община за реализирането на капиталови планове. „ В тази невиждана обстановка поддръжката от Министерския съвет ни дава опция да се оправим с провокациите, без да натоварваме жителите на София “, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя означи, че с финансовата помощ се отпускат средства за главен ремонт и създаване на улици и булеварди, за улично осветяване, светофарни уредби, релсов път, за развиване на системата за видеонаблюдение, за реорганизация на постройка на детска поликлиника и за придобиване на програмен продукт, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Кметът Фандъкова посочи, че с помощта на помощта на страната общината ще пренасочи от бюджета си средства за градския превоз, който има потребност от поддръжка поради понижения пътникопоток вследствие от пандемията.

В рамките на съвещанието на Министерския съвет кметът Фандъкова осведоми премиера Бойко Борисов, че Агенция „ Пътна инфраструктура “ е подписала контракт за разработване на Подробен организационен проект на Околовръстния път в сектора от Автомагистрала „ Струма “ до бул. „ Цар Борис III “. Контрактът ще разреши на организацията като възложител да разгласи процедура за избор на реализатор на разширението в този сектор на Софийския околовръстен път.

„ Институциите работят доста интензивно, тъй като софиянци чакат и тази права, която фактически е доста сложна и скъпа, само че завършването й ще облекчи придвижването “, подчертава министър председателят Борисов. Министър-председателят посочи, че разширението на сектора на Околовръстното шосе от квартал „ Младост “ до Автомагистрала "Тракия " е в напреднала фаза. „ Така, както бяхме поели ангажимент, ще пуснем придвижването по правата през март “, сподели още министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР