10 хиляди плодни дръвчета ще подари Гората.БГ на желаещи от

...
10 хиляди плодни дръвчета ще подари Гората.БГ на желаещи от
Коментари Харесай

Подаряват 10 000 плодни дръвчета на желаещите в Кюстендилско

10 хиляди плодни дръвчета ще подари Гората.БГ на искащи от Кюстендилско, оповестяват от организацията.

Днес това ще стане на площада в Дупница от 15 часа, а в Кюстендил - в понеделник.

Ще бъдат подарявани  плодни  дръвчета от разлибни типове - кайсии, сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки (подложка), череша ( махалебка, дива), орехи и паркови и медоносни люляци, липи, бряст, явор и други

Повечето фиданки са 40-130 см, оптимални за прихващане и лесни за засаждане, тъкмо в този момент е сезонът за тяхното засаждане. Има и такива до 1,5 метра.

Сливите (жълта афъзка), дюлите, кайсиите и орехите са непосредствено плододаващи, ябълките и черешите не са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.

Гората.БГ засаждат още 1 милион дървета за 5 месеца, като огромната цел е общо 5 милиона дървета в България до 2025 г, засадени с доброволци, към този момент са засадени над 2.85 милиона.

" Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На Земята с всяко дърво! И ще създадем Кюстендил и района по-зелени, красиви и чисти. Ще получите указания за предпазване, засаждане и грижа. Ще бъде качена и тук в събитието. Ще може да получите по колкото желаете дръвчета - 10, 20, 50 или колкото можете да засадите. Правете колкото можете повече положително и засаждайте повече дървета! ", молят от Гората.БГ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР