10 хил. лева събраха съучениците на Катерина Матеева от Руската

...
10 хил. лева събраха съучениците на Катерина Матеева от Руската
Коментари Харесай

Гръцкият студент, блъснал момичето, имал актове за над 700 лева

10 хиляди лв. събраха съучениците на Катерина Матеева от Руската гимназия, с цел да подкрепят лекуването и възобновяване й, оповестиха момчета и девойки от нейния клас пред Нова телевизия. Парите са от няколко концерта, които децата проведоха в благотворителна акция за Катя. Момичето беше блъснато от гръцкия студент Боскос при кръстовището до моста на Герджика.

Виновникът за злополуката обаче напусна България и се прибра в Гърция. След наложената му парична гаранция той е декларирал е, че ще пътува до Гърция за времето от 31 май до 13 юни. Преценено било, че това към този момент няма да попречи на следствието и на този стадий няма съображение за смяна в мярката му.

В съответния случай се извършва тъкмо закона, съобщи в ефир представителят на Районната поркуратура Атанас Илиев.

Съучениците на Кати създали лично следствие и открили, че Боскос има над 700 лв. актове за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, взел участие е в незаконни гонки.

Както БЛИЦ заяви преди време, гъркът имал общо шест електронни фиша за каране с превишена скорост, като е бил засичан от камерите в града.

Цветелина Георгиева, другарка на Кати е основател на петицията до президента с гледище Боскос да бъде арестуван в ареста до започване на делото.

Атанас Илиев, представител на Районна прокуратура Пловдив съобщи обаче, че няма терзания за делото. "Няма бягство от закона. И никой няма да избяга от закона. Гръцкият жител ще бъде свикан по надлежния ред посредством локалните управляващи. Ние имаме съгласуваност с гръцките си сътрудници ", съобщи Илиев. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР