10 граждански организации от цялата страна получиха грантове на обща

...
10 граждански организации от цялата страна получиха грантове на обща
Коментари Харесай

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева


10 цивилен организации от цялата страна получиха грантове на обща стойност 100 000 лв. в деветото напълно актуализирано издание на Vivacom Регионален грант. Всеки от финалистите ще бъде подсилен с 10 000 лв., с цел да осъществя своята концепция в региона на образованието или опазването на околната среда.

„ Тази година получихме рекорден брой кандидатури – 395 от 361 цивилен организации от цялата страна. Това демонстрира, че програмата дава отговор в още по-голяма степен на потребностите на Неправителствени организации бранша в страната “, разяснява Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom.

 

 Vivacom Регионален грант поддържа 10 плана със 100 000 лв.
Йована Лукич, Николай Андреев, Надя Шабани
От старта на Vivacom Регионален грант до в този момент телекомът е подкрепил 118 плана на 105 цивилен организации, а общата стойност на сумата към този момент надвишава 600 000 лв..

„ Ние като Български център за нестопанско право сме сътрудници на Vivacom от самото основаване на Гранта – партньорство, което за 9 издания порасна и се трансформира в новаторска стратегия за поддръжка на гражданската интензивност на локално равнище. Финалистите към този момент минаха през първата лаборатория от нововъведената акселераторска стратегия, в която трансформираха концепциите си в същински демонстрационни планове – образец за природосъобразно държание и съвременни просветителни подходи “, показа Надя Шабани, шеф на Български център за нестопанско право.

„ Vivacom Регионален грант е извънредно значима самодейност, която предизвиква хората да вземат участие интензивно в опазването на околната среда и да поставят старания в повишението на качеството на образованието. Ние, от United Group, наблюдавахме засиления интерес към програмата и видяхме капацитета ѝ за развиване. Затова я имплементирахме сполучливо и в Босна и Херцеговина, където се организира за трета поредна година “, показа Йована Лукич, CSR шеф на United Group.

След първата акселераторска лаборатория, следва подкрепените организации да преминат през още 2 лабораторни срещи, на които ще доразвият информационните си умения и ще обменят опит и сполучливи практики с финалисти от предходни издания на Регионалния грант. Останалите хрумвания, които са минали сполучливо преселекция, ще вземат участие в две онлайн образования за писане, ръководство и отчитане на планове, както и за връзки и работа с медии.

В интервала от април доникъде на ноември плановете на финалистите ще допринесат за запазване и запазване на морската флора и фауна по дивите черноморски плажове, за възобновяване на естествени хранителни вериги в планините, за превъзмогване на функционалната неначетеност при младежи, за насърчаване на чуждоезиково познание измежду незрящи, за създаване на нагледно мислене на глухи деца посредством литературни творби в съответните райони в страната.

 Ето кои са отличените начинания в деветото издание на Vivacom Регионален грант:

Ето кои са отличените начинания в деветото издание на Vivacom Регионален грант:
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР