10-годишното дете, нахапано от куче в хасковското село Въгларово е

...
10-годишното дете, нахапано от куче в хасковското село Въгларово е
Коментари Харесай

В кома е нахапаното от куче дете в хасковско

10-годишното дете, нахапано от куче в хасковското село Въгларово е в кома. З него се грижат в пловдивската университетска болница. Нараняванията на детето са в региона на черния дроб и един от бъбреците.

Момчето е нападнато на 14 юни от куче порода азиатски вълкодав, благосъстоятелност на гражданин на селото. Сигналът подава 67-годишна жена от Хасково.

" Заварих детенцето в локва кръв и баба му до него. След 10 минути пристигна кола за спешна помощ, превърза детето и го взе ", споделя Димитър, свидетел на случая, пред Българска национална телевизия.

Собственикът на азиатския вълкодав Анастас Караиванов отглежда шест кучета за защита и за тях има голям брой сигнали, че са нападателни. " Смачкаха ни джипа, спукаха ми гумите, крадаха ми овце. Никой не ми оказа помощ ", пази се 51-годишният мъж.

Караиванов държал вълкодава вързан със синджир. Във вторник следобяд кучето скъсало синджира и излязло от парцела. Наблизо били две деца. Едното било нападнато от кучето.

Кучето е записано. След случая е откарано в общинския подслон в Хасково и ще остане там, до момента в който тече следствието. От години животните тормозят жителите на Въгларово, споделят поданици. След голям брой тъжби едвам през 2019 година на притежателите са наложени санкции.

" Отношението на притежателя не е обикновено. Просто желаеме това нещо по някакъв метод да спре. Искаме и Хасковска община да се намеси в този случай ", разяснява друга жителка на селото пред Българска национална телевизия. На този стадий притежателят на кучето няма повдигнато обвиняване, само че се чака това да се случи през днешния ден.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР