10-годишно момче беше нападнато и жестоко нахапано от 50-килограмово куче,

...
10-годишно момче беше нападнато и жестоко нахапано от 50-килограмово куче,
Коментари Харесай

50 килограмово куче нападна и жестоко нахапа 10-годишно момче

 10-годишно момче беше нападнато и грубо нахапано от 50-килограмово куче, порода Кане Корсо. Възстановяването на детето ще продължи към половин година поради получените тежки пострадвания. 

Инцидентът е станал в град Крън в събота. След игра с другари, детето се прибира, когато на улицата, покрай дома си, среща жена с кучe.

Момчето пита дали може да го погали, дамата отхвърля. В идващия миг кучето се изтръгва от каишката и атакува детето. На помощ се притичват съседи, които 10 минути се пробват да отместят животното от момчето.

С голям брой разкъсно-контузни рани по цялото тяло детето е откарано в Спешния център. Дни след случая, то се възвръща, само че съгласно лекарите от Казанлък лекуването му ще трае към 6 месеца.

Бащата на момчето желае да се вземат ограничения, с цел да се избегнат сходни тежки произшествия, съобщи Българска национална телевизия.

Това не е първият сходен случай с куче от тази порода. Миналото лято глутница кучета, измежду които и Кане Корсо атакува и умъртви мъж край софийското село Владо Тричково.

" Тръгнах към у дома, видях дамата с кучето и попитах дали може да погаля животното. Собственичката ми отхвърли, само че кучето се откъсна от синджира си и ме нахапа. Едни хора пристигнаха, тъй като чуха пищенето ми. Болеше доста първите няколко дни ", разкри Марк, нахапаното момче. 

" Майката на детето описа, че е схванала за тежки случай откакто е чула крясъци на съседи. Изглеждаше изплашен, бледен, беше целия в рани. Веднага извикахме полицията и колата за спешна помощ. За 5 месеца би трябвало да се възвърне физически, само че психическите контузии ще се видят в бъдеще. Има закони и би трябвало да се съблюдават. Животното е трябвало да бъде с наморник ", разяснява майката на Марк пред бТВ. 

" Кучето беше без наморник - това е моята виновност. Преди не е нападало никого. Животното е 3-годишно. Не разбрах по кое време стана. Ще вземем на кучето наморник към този момент, само че ще го махнем ", разкри Сафие, собственичката на Кане Корсото, нахапало момчето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР