10-годишна търновка се спаси от фатален край, благодарение на бързата

...
10-годишна търновка се спаси от фатален край, благодарение на бързата
Коментари Харесай

Проф. Ангелов и кметът на Свищов спасиха 10-г. момиченце от смърт

10-годишна търновка се избави от съдбовен край, с помощта на бързата реакция на здравния министър проф. Костадин Ангелов, кмета на Свищов Генчо Генчев и столични медици, осведоми borbabg.com

Момиченцето е оперирано по неотложност в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “, поради инфектиране на апендиска, само че след интервенцията вместо да се възвръща, почнало внезапно да се утежнява. Малката пациентка вдигнала висока температура и се сдобила с обриви и други странични реакции, довели до достигането ѝ в сериозно положение.

Ужасени от непредвидения процес родителите потърсили помощ от градоначалника на крайдунавския град, тъй като били фамилни другари. Генчев незабавно се обадил на здравния министър и споделил за случая.

Проф. Ангелов от своя страна незабавно откликнал и още в същия ден момиченцето е превозено до УМБАЛСМ „ Н.И. Пирогов “ – София.

Специалистите от най-голямата незабавна болница у нас открили, че организмът на дребната търновка се бори с тежки затруднения от ковид и това е повода за сериозното ѝ положение.

Назначили ѝ нова терапия и още в същия ден почнало да настава облекчение на признаците. Медиците съумели да смъкнат температурата и да повлияят обрива.

Семейството на детето изрича благодарности към всички, съдействали за възобновяване на дребната девойка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР