10 години в родния град на Патриарха на българската литература

...
10 години в родния град на Патриарха на българската литература
Коментари Харесай

Майстори разкриха тайната на вкусната луканка!

10 години в родния град на Патриарха на българската литература Иван Вазов група майстори пазят занаятите от едно време и ги предават на идващите генерации. 70 деца от региона сполучливо са минали курсовете за чираци. Сред занаятите има дървопластика, декорация на хладно и огнестрелно оръжие и несъмнено подготвяне на мезета по секрети предписания, излъчени единствено от потомство на потомство, написа trafficnews.bg.

Кирил Георгиев живее в Карлово. С дървопластика се занимава към този момент 23 години. Изработва най-вече свещници, часовници и всевъзможни предмети от дървениса и метал.

Майстор Георгиев употребява природата като извор на нови хрумвания. Той преподава и в детска школа към занаятчийския еснафин, като по този метод предава занаята на идващите генерации.

Кристиян е възпитаник в 12 клас в сопотската гимназия. Той умее да подготвя локални мезета по остаряла рецепта, която се предава от генерации.

Скоро в Сопот ще възродят традициите в приготвянето на млечните артикули, като сирене с балканска чубрица, кашкавал, квасено мляко и рачел от тиква.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР