10 души загинаха, а 15 бяха ранени, след като ван

...
10 души загинаха, а 15 бяха ранени, след като ван
Коментари Харесай

Българин в Торонто: Хората не са толкова изплашени, колкото възмутени от нападението

10 души починаха, а 15 бяха ранени, откакто ван се вряза в пешеходци в канадския град Торонто. Полицията задържа 25-годишният лидер Алек Минасян.
Мотивът за нападението още не е явен, само че управляващите допускат, че става дума за изолиран акт, който не е ориентиран против националната сигурност на Канада.
Хората тук не са толкоз изплашени, колкото възмутени от нападението, сподели за Dariknews 29-годишният Дамян Петков, който от 15 години живее в Торонто.
По негови думи случилото се надалеч не е особено за града, тъй като управляващите обичайно работят при засилени ограничения за сигурност. „ Например на 23 април имаше хокеен мач. Имаше циментови блокове, с които бяха изолирани тротоарите. Улиците към самия стадион бяха затворени “, описа Дамян.
Според него значимото в тази ситуация е да се посочи дали арестуваният не е част от по-голяма формация. „ За него знаем, че е на 25 години и е бил малко чудноват “, уточни той. Иначе във връзка с сигурността, хората се усещат предпазени, уверен е Дамян.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР