10 души са задържани при днешната акция на Специализираната прокуратура

...
10 души са задържани при днешната акция на Специализираната прокуратура
Коментари Харесай

10 задържани при акцията в хотелите Маринела и Марица


10 души са арестувани при днешната акция на Специализираната прокуратура във връзка акциите в хотелите "Маринела " в София и "Марица " в Пловдив поради укриване на налози. Това стана ясно от думите на заместникът на основния прокурор Иван Гешев.

Във връзка с следствието текат голям брой претърсвания и изземвания на територията на разнообразни адреси в София и Пловдив.

„ Собственикът на хотела, в случай че употребявам думата „ притежател “, по публични данни, от началото на август месец не се намира в страната дружно с хора от фамилията си. Обект на следствие за осъществени закононарушения са и това лице, хора от фамилията му, както и шефове и притежатели на разнообразни компании “, добави Гешев.

„ Делото по случая е формирано преди 10 дни. Периодът, който обгръща е от началото на 2018 година до в този момент “, съобщи той.

"Следователите са намерили 150 хиляди лева с неразбираем генезис. Около 60 хиляди лева са били скрити в кутия за обувки ", сподели Гешев.

Фамилията, която държи хотелите, също е обект на следствие. Интерес за прокуратурата съставляват трима членове от семейство Арабаджиеви, които от началото на август не са в България и поради това не са арестувани. До края на деня ще стане ясно на кого ще бъдат повдигнати обвинявания за укриване на налози.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР