10 ден от войната: Сутрешна сводкаСтратегическото пристанище Мариупол в Източна

...
10 ден от войната: Сутрешна сводкаСтратегическото пристанище Мариупол в Източна
Коментари Харесай

10 ден от войната: Сутрешна сводка

10 ден от войната: Сутрешна сводка

Стратегическото пристанище Мариупол в Източна Украйна е блокирано от съветски военни след "безмилостни " офанзиви. Това сподели кметът на града, представен от Агенция Франс Прес и. „ Засега търсим решения на филантропичните проблеми и всички вероятни способи да извадим Мариупол от блокадата “, сподели Вадим Бойченко.

⚡️Президентът Зеленски се обърна към жителите на 7 града, в които нощес се организираха огромни манифестации в поддръжка на Украйна. "Ако Украйна падне, пада цяла Европа ", съобщи украинският президент.

⚡️Прегради се появиха по улиците на Одеса в очакване на съветските войски

⚡️Зеленски опроверга фалшив новината, че е избягал в Полша. Тя бе публикувана от народен представител от Върховната рада и от шефа на съветската Дума. След тези клюки се появи тази фотография - на жена, за която се допуска, че е Елена Зеленска. Снимката е направена във Франция. Зеленски съобщи неотдавна, че не е виждал фамилията си от началото на войната.

⚡️Samsung и LG в Русия няма да бъдат наранени от санкционните ограничавания. Южна Корея реализира изключването на своите софтуерни компании от рестриктивните мерки.

⚡️Разпит на украинския народен представител Нестор Шуфрич. Обвинен е, че е снимал военни обекти с цел да сътрудничи на Русия.

⚡️Кралицата на Испания Летисия облече бродирана риза в поддръжка на Украйна

⚡️Паметниците в Лвов се опаковат - с цел да се предпазят при пукотевица по града

⚡️Посолството на Украйна в Нигерия заяви за към 200 доброволци, искащи да се бият на страната на Украйна.

⚡️Полет JL43 на Japan Airlines от Токио до Лондон в постоянно време (бяла линия, разстояние 9845 km) и полета на 4 март (червена линия 13465 km). Причината - възбраната за полети над Русия.

⚡️Чехия има намерение да заплаща по 200 евро на месец на бежанци от Украйна. Те ще се заплащат 3 месеца след влизането в страната. В разнообразни направления от началото на войната емигрираха 1.2 млн. украинци

⚡️Украйна взриви мост на границата с Приднестровието с цел да затрудни възможното навлизане на съветски войски от тази посока
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР