10. Абелар и Елоиза В началото на 12-и век, Пиер

...
10. Абелар и Елоиза В началото на 12-и век, Пиер
Коментари Харесай

Секс скандалите, които разтърсиха Европа

10. Абелар и Елоиза

В началото на 12-и век, Пиер Абелар е най-известният мъдрец в Европа. Огромни тълпи се стичат, с цел да го слушат, а възпитаници му заплащат обилно, с цел да е техен преподавател. Пиер обаче дава искрата на скандал, когато стартира да спи с една от ученичките си, красивата и брилянтна Елоиза.

Елоиза била племенницата на Фулберт, каноник на Нотрдам и наемодател на Пиер. Фулберт разкрива мръсната спекулация и упорства двойката да се ожени. Никой от двамата не е удовлетворен от това, само че се съгласяват на брака, стига да е скришен. След като Елоиза ражда, Фулберт разкрива брака – Елоиза обаче обществено го отхвърля. Чичо й е гневен.

Пиер изпраща Елоиза в сигурност в манастир, което единствено още повече ядосва Фулберт. През 1117г група мъже нахлуват в спалнята на Пиер и брутално го кастрират. Той оцелява и става духовник, само че резервира връзка с Елоиза.

9. Катерина Хецелдорфер

В края на 15-и век, един млад ерген се мести в немския град Шпайер. Скоро той си печели неприятна известност, откакто се въвлича в няколко афери и опипва дами по време на карнавала. На никого не му пука до 1477 година, когато е разкрито, че разгоненият юноша в действителност е жена на име Катерина Хецелдорфер.

Според записките от делото, Катерина си направила неестествен пенис, „ колкото лакът дължина… с розово парче кожа начело, цялостно с памук и дървена пръчка в средата “. Тя употребила тази протеза, с цел да прави секс с няколко дами, всяка от които свидетелствала, че не е имала визия, че пенисът не е същински.

Катерина е удавена в локалната река. Съдът приема, че любовниците й са били излъгани и ги осъжда на заточение, вместо на гибел.

8. Шведският крал и доведената му сестра

Принцеса Юта била дъщерята на датския крал Ерик IV. Като млада жена, тя е изпратена в манастир, където се очаквало да прекара живота си като монахиня. Вместо това обаче, тя прави смело бягство и отива в Швеция.

Юта е посрещната от сестра си София, която е женена за шведския крал Валдемар. Не след дълго кралят стартира буйна спекулация с красивата Юта. Дори им се ражда бебе. Скоро в цяла Швеция потеглят клюки, че кралят изневерява на брачната половинка си със сестра й.

Валдемар потегля на поклонение до Рим, с цел да моли папата за амнистия. Резултатът обаче не е това, което е чака, тъй като папата му постанова солидна санкция. Шведите се разпалват, тъй като би трябвало да заплащат по-големи налози поради аферата на краля и Валдемар бързо е свален от трона от своите братя.

7. Палавите монахини от Литълмор

През 1517 година локалният свещеник взема решение да инспектира манастир Литълмор в Оксфордшър и попада на скандал. В манастира царял разврат и монахините се заигравали с момчета.

Дори игуменката имала противозаконна щерка от духовник от Кент. Още по-лошо, тя откраднала и продала благосъстоятелност на църквата, за даде на щерка си зестра.

Монахините изобщо не се разкайвали. Всъщност, когато една от тях е окована като наказване, три от приятелките й разбият вратата и я освобождават. След това четирите монахини подпалват килията и бягат през прозореца.

Подобно аморално държание нямало по какъв начин да бъде толерирано, по тази причина манастирът в последна сметка е затворен по разпореждане на кардинал Узли.

6. Перверзният папа

Йоан XII става папа, когато е единствено на 18 години, напълно с помощта на авторитетното си семейство. Тийнейджърът бързо потвърждава, че повече го интересува секса, в сравнение с религията и формалният му замък замязва на бардак. Според легендата, локалните монаси даже спрели да се молят за здравето му и вместо това желаели гибелта му.

Не след дълго абсурдът плъзва в Европа. Римският император му написа следното предизвестие: „ не няколко, а всички те упрекват в ликвидиране, вероломство, осквернение и блудничество с някои от роднините ти и двете ти сестри. “

Йоан умира през 964 година, до момента в който прави секс с жена на име Стефанета. Според някои мемоари, сърцето му не е издържало на натоварването, до момента в който други описват, че ревностният брачен партньор на Стефанета нахлул в стаята и хвърлил папата през прозореца.

5. Уилям Завоевателя

Днес Уилям I е по-известен като Уилям Завоевателя. Но в своето време, той постоянно е именуван Уилям Копелето, тъй като е резултат от тийнейджърска среща сред Робер, херцога на Нормандия, и неговата любовница Арлет, щерка на буржоа от Фалез.

Понеже Робер няма други синове, Уилям е легитимизиран, само че абсурдът към произхода му в никакъв случай не го изоставя. Когато обсажда Аленкон, жителите провесват скотски кожи от стените и стартират да крещят обиди към него. Разгневеният Уилям изстрелва отрязаните им глави с катапулт.

Потомците на Уилям имали по-добро възприятие за комизъм по въпроса. Хенри II шиел скъсана ръкавица, когато един свещеник се провикнал, че изглеждал тъкмо като роднините си във Фалез. Хенри избухнал в неконтролируем смях.

4. Демоничните крале на Англия

Потеклото на Хенри II е още по-скандална история. Майка му била внучката на Уилям Завоевателя, а татко му – Джефри Плантагенет, граф на Анжу. Семейството било известно с жестокостта си и за него се носели митове, че са потомци на дявол.

Според историята, един от първите графове се оженил за загадъчната хубавица Мелузина, само че забелязал, че тя постоянно се изнизвала от църквата преди причастието. Един ден графът стъпил върху пелерината й, с цел да й попречи да си тръгне. Щом почнало причастието, Мелузина почнала да крещи, появили й се крила и тя изхвърчала през прозореца, оставяйки своите две бебета демони.

Разбира се, през днешния ден никой не има вяра на такива истории, само че тогава последователите на Плантагенет доста я харесвали. Хенри и Ричард Лъвското сърце постоянно се шегували, че са полу-демони. Междувременно, Бернар от Клерво обобщил известното мнение за семейството, като оповестил, че „ от Дявола пристигнаха и при Дявола ще се върнат. “

3. Кралят, синът му, брачната половинка му и нейния брат

Един по-реалистичен скандал включва Хенри, синът на Ричард Лъвското сърце, и френската принцеса Алис. Алис и Ричард са сгодени като деца и тя е изпратена да живее с Хенри, когато е едвам на 9. Но даже когато Алис става на 16, Хенри отхвърля да разреши на Ричард да се ожени за нея. Скоро потегля ефектен слух, че Хенри я е взел за лична държанка.

Папата заплашва да отлъчи цялото кралство на Хенри, в случай че не разреши на Ричард и Алис да се венчаят. Френският крал Луи упорства или да се женят, или да върнат щерка му. Хенри се съгласява с принуда, само че не афишира дата и продължава да проточва сватбата още десетилетие.

Още по-голяма неразбория става, когато вземем поради, че съгласно историците, Ричард е правил секс и с брата на Алис, Филип. В последна сметка, откакто татко му умира, Ричард отхвърля да се ожени за Алис, потвърждавайки, че тя към този момент е родила полубрат му.

2. Сектата и сребърната лъжица

Към края на Средновековието, Църквата е изключително разтревожена от еретиците, които са окуражавани да признават за всевъзможни извратени секс практики, с изключение на всичките си религиозни закононарушения, написа iskamdaznam.com. При един прочут случай, немски разколник на име Лепцет признал, че сектата му се срещала в пещера, където техният лидер вкарвал в ануса си сребърна лъжица.

След това присъстващите целували задника му и задните част на котка, а след това си устройвали оргия – „ мъже с мъже и дами с дами “. Това самопризнание било счетено за извънредно шокиращо, въпреки някои историци да считат, че Лепцет си е измислял.

1. Макиавели, Да Винчи и дупките на истината

През 15-и век владетелите на Флоренция слагат из града няколко кутии, известни като „ дупките на истината “. Гражданите можели да пишат анонимни обвинявания и да ги пускат в кутиите, с цел да бъдат разследвани по-късно от управляващите.

Това било рецепта за небивалици и клюки. Дори Николо Макиавели трябвало да отхвърля, че е имал полови връзки с локална продажница на име Ла Ричия. Всъщност излъгал, защото в едно писмо написа шеговито, че Ла Ричия го наричала „ домакински пакостник “, тъй като я посещавал доста постоянно.

Но най-големият скандал избухва през 1476 година, когато голям брой бележки упрекват Леонардо да Винчи и още трима популярни локални, че са правели постоянно секс със 17-годишния Якопо Салтарели.

Скоро цяла Флоренция е залята от клюки, а изобретателят е разпитван от нощната стража. За благополучие, обвиняванията отпаднали, без да съумеят да навредят прекалено много на кариерата на Да Винчи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР