10 000 туристи бяха евакуирани заради мащабен пожар на хърватския

...
10 000 туристи бяха евакуирани заради мащабен пожар на хърватския
Коментари Харесай

Евакуираха туристи заради мащабен пожар на хърватския остров Паг

10 000 туристи бяха евакуирани поради огромен пожар на хърватския остров Паг в Адриатическо море. Засега не се оповестява за потърпевши, стихията към този момент е под надзор, само че не е изцяло потушена. Огънят е зародил край локален нощен клуб, аргументите се обясняват.

 © Архив/БГНЕС
Пламъци, раздухвани от мощен вятър, озариха курортния хърватски остров Паг в 1 ч през нощта. Подпалила се е борова гора до известния плаж Зърче - обичайно място за летни радостния и нощен живот на младежи от страната и цяла Европа. Инцидентът е станал в първия ден на тридневен хип-хоп фестивал.

В гасенето се включиха десетки огнеборци и три самолета. Най-голям риск е имало за нощен клуб, оказал се в директно непосредственост до пожара.
Хървойе Остович, огнеборец: Огнеборците съумяха да спрат огъня на безвредно разстояние, на към 300 м, тъй че да няма риск за нощния клуб.
Пожарът е блокирал основния път на острова и доста хора не са могли да се върнат в хотелите си.
Желко Пърша, зам.-началник на полицията: Овладяхме обстановката и до момента няма данни за потърпевши при пожара, няма даже навехнат гален.
Организаторите на фестивала към момента не могат да кажат дали плажните празненства ще продължат по проект, в това число поради риск от тлеещи огнища.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР