1 септември е традиционният първи учебен ден в цяла Украйна.

...
1 септември е традиционният първи учебен ден в цяла Украйна.
Коментари Харесай

Хиляди училища ще бъдат отворени отново в Украйна

1 септември е обичайният първи образователен ден в цяла Украйна. Децата от целия район се обличат в обичайна ученическа униформа и носят цветя на своите учители, преди да изпеят националния химн и да бъдат поздравени от своя шеф.

Тази година не всички деца могат да се включат в традицията, която е от генерации насам. Днес държавното управление бърза да инспектира учебните заведения в страната, с цел да се увери, че децата ще имат съответна сигурност в светлината на жестоката война на Русия против Украйна, съобщи Kyivpost.

Вътрешният министър означи, че 5700 учебни заведения ще ползват режим на работа от у дома, 4000 ще имат смесена система на работа от у дома и предварителни занятия, а единствено 3000 от 12 800 учебни заведения в страната ще бъдат присъствени.

Украинският министър на вътрешните работи Денис Монастирски оповестява, че към този момент съвсем 8 от 10 учебни заведения са тествани дали дават отговор на новите стандарти за отбрана против обстрел: бомбоубежища. От тестваните единствено 41% дават отговор на критериите и се смятат за готови за започване на постоянно образование. Въпреки че този брой съставлява 400% нарастване отпреди пет седмици, той към момента не е задоволителен.

Местните управляващи са оставени да внедрят подобренията на сигурността в своите класни стаи. Киев, Лвов и Черновци са най-добре квалифицираните области в Украйна, а Полтава и Николаев са най-слабо.

Заявявайки, че образованието е от огромно, само че не и най-голямо значение, министърът на образованието акцентира, че сигурността на учениците е преди всичко за това държавно управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР