1. Помирете се с миналото си. Демоните на миналото са опасни.

...
1. Помирете се с миналото си.
Демоните на миналото са опасни.
Коментари Харесай

7-те правила за хармоничен живот и вътрешен мир

1. Помирете се с предишното си.

Демоните на предишното са рискови. Не се отпускайте да си припомняте остарели любови, пропуснати благоприятни условия, изгубени другарства. Поучете се от предишното, само че не позволявайте то да дефинира пътя ви напред. Помирете се с предишното си, с цел да не може да попречи на бъдещето ви.

2. Не е ваша работа какво мислят хората за вас.

Каквото и да вършиме, колкото и старания да полагате, в никакъв случай не можете да се харесате на всички. Ако има подобен човек, то той е забележителен двуличник. Примирете се, че вие носите отговорност единствено за своите думи и действия, не и за непознатите. Не плащайте налог публично мнение. Бъдете себе си.

3. Щастието ви е във вашите ръце.

Вие и единствено вие сте виновни за щастието си. Не го разочаровайте. От вас и вашето отношение към нещата зависи какъв брой трагични са те в действителност. Не им позволявайте да бъдат прекомерно трагични. Повтаряйте си: „ И това ще мине. “ Вярвайте в положителния излаз.

4. Не се сравнявайте с другите.

Никога не правете тази неточност. Сравнението с другите е същински апаш на насладата от живота. Винаги ще има някой по-умен, по-красив, по-богат от вас. Всичко е до настройката. Не знаете зад паравана на видимо благополучие какво се крие. Всеки има своите борби.

5. Времето лекува съвсем всичко.

Наистина е по този начин. Оставете се в ръцете на времето. Болката, гневът, разочарованието – всичко отминава с времето. Преди да хвърлите толкоз сила и страст в сегашния проблем, задайте си въпроса дали това ще има значение след 5 години да вземем за пример.

6. Престанете да мислите толкоз доста.

Спрете да се измъчвате и да си блъскате главата с въпроси. Понякога е хубаво, че не знаем всички отговори. Оставете се на живота в неговото разнообразие. Животът непрекъснато ни учи. Едни от най-важните уроци, които можете да вземете, е да се научите на самообладание.

7. Усмихвайте се.

Най-красиво е усмихнатото лице. Ако се усмихвате на света, евентуално той ще ви отвърне със същото. Съсредоточете се върху нещата, които имате, върху хората, които обичате – ето какъв брой доста мотиви за усмивки. Не всички международни проблеми са ваши. Оставете нещо и за другите.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР