1. Незавършени, недоведени докрай дела. Всеки път, когато се захванеш с

...
1. Незавършени, недоведени докрай дела.
Всеки път, когато се захванеш с
Коментари Харесай

10 неща, които разпиляват безценната ни жизнена енергия

1. Незавършени, недоведени до дъно каузи.

Всеки път, когато се захванеш с някаква работа, когато започнеш нещо, само че не го доведеш до дъно, се губят на вятъра освен материални запаси. В душeвността, като в компютър, остава да виси незатворен развой, който не се осъзнава, само че от самото начало гълтам внимание и сили.
Към това спада: да дадеш заричане и да не го изпълниш, да имаш задължения, да се натовариш свръх силите си.

2. Да лъжеш себе си и другите.

Когато човек лъже, му се постанова да губи доста сила за поддържане на измислените облици. Освен това се изкривява потока сред чакрата на гърлото и чакрата на сърцето. Затова споделят: „ не си криви душата ”. От лъжата тя фактически се изкривява.

Какво следва да се изкорени: лицемерието, самоизмамата, опитите да изглеждаш подобен, какъвто не си.

3. Обиди, дръпнатост и всевъзможни други форми на самоизолация.

Човекът е отворена енергийна система. И в случай че го изолират, той стартира да слабее. Точно по този начин, както се случва при обсада на град, пристанище или страна. Изолирай физически, стопански или дори осведомително който и да е обект – и той стартира да изсъхва.

Кога се случва това: когато се отказваш от родствените връзки, забравяш предците си, пренебрегваш родната земя и Родината, от засегнатост към хората, живота или към нещо друго. Когато човек не е включен в никаква община или група хора, това също го отслабва. Загубата на връзката с Бога или със своя културен егрегор – това е също загуба на сила.

4. Страх, съмнение, ненужна неприязън.

От боязън или съмнение произтича същото, както при обидата. Освен това, на вятъра се изразходват енергийни запаси, защото организмът постоянно е в режим на война и е подготвен да се бие или да бяга. Това изтощава.

5. Физически, прочувствени или осведомителни претоварвания или дефицит на физически извършения и контакт с природата; преохлаждане.

Когато човек прекалено се натоварва с работа или прекарвания, това също бързо разпилява неговите сили. За култивиране на информацията от мозъка отива доста сила, за празни прекарвания на вятъра се изразходват хормони от надбъбречните жлези, което довежда до бъбречна непълнота.

6. Неправилен и непълен сън.

Ако спим в неуместно време или незадоволително, организмът не може пълноценно да възвърне своите сили по време на сън. Натрупват се отрови, объркват се биоритмите, мозъкът се претрупва с неусвоена информация.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР