1.Moravian Book Shop – най-старата книжарница в Америка Тя е

...
1.Moravian Book Shop – най-старата книжарница в Америка Тя е
Коментари Харесай

Най-старите работещи магазини и заведения в света

1.Moravian Book Shop – най-старата книжарница в Америка

Тя е отворена през 1745 година в Пенсилвания и започва като място за продажба на религиозни текстове. С времето задачата й се трансформира и сега продава всевъзможни книги.

2. „ Pearson Cycles ” – най-старият магазин за колела в света

Отваря порти през 1860 година и се намира в Сътън, Англия. Магазинът се предава по завещание в семейство Пиърсън към този момент 5 генерации. Той е вписан в книгата за Рекордите на Гинес като най-старият магазин за колела в света.

3. Nishiyama Onsen Keiunkan – най-старият хотел в светa

Хотелът е отворен през 705 година в Яманаши, Япония и се предава по завещание към този момент 52 генерации поред. Познат на туристите като хотел с първокласни стаи, той е вписан с Рекордите на Гинес като най-старият в света.

4. „ Antica Pizzeria Port’alba ” – най-старата пицария

Пицарията отваря порти през 1830 година в Неапол, Италия и е считана за най-старата пицария в света. Въпреки че не те откриват специалитета си, основателите на пицарията са съумели да трансфорат яденето на пица в изтънчено хранене.

5. “Santa Maria Novella ” – най-старата аптека в света

Отворена от монаси през 1221 година, “Santa Maria Novella ” доставя Флоренция с медикаменти повече от 800 години. Аптеката, която до през днешния ден се обитава в същата постройка, е с високи тавани, разполага с музей и голям брой артикули. Според едно изследване най-известният артикул на аптеката са ароматни соли, наречени Aceto dei Sette Ladri, които съгласно легендата са били употребявани от крадците на гробове, с цел да се предпазят от инфекции по време на чумата.

6. “R J Balson & Son ” – най-старият месарски магазин в Англия

Семейство Балсън е в месарския бизнес от 1515 година, когато Джон Балсън стартира да продава месо на локалния пазар. Историята на магазина е включена в стратегия на BBC през 2014 година, обвързвана с най-стария фамилен бизнес.

7. “The Oldest Sweet Shop ” – най-старият сладкарски магазин в света

Открит е през 1827 година в Патли Бридж, Анлия. В момента притежател е Кийт Тордоф, който го ръководи към този момент над 2 десетилетия. „ За мен сладкото е обвързвано със мемоари. Помним сладките неща от детството си по този начин, както помним песните. Веднъж пристигна една 97-годишна жена, която сподели, че последният път, когато е била в магазина, е била на 5 годинки “ – споделя Тордоф в изявление за „ The Telegraph’.

 

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР