1. Как започнахте работа в Jump.BG и Delta.BG? Бих казала,

...
1. Как започнахте работа в Jump.BG и Delta.BG? Бих казала,
Коментари Харесай

3 стъпки, които да предприемете, за да имате наистина бърз онлайн магазин

1. Как започнахте работа в Jump.BG и Delta.BG?

Бих споделила, че това е една неслучайна случайност:) В края на 2020 година, по рекомендация на другари, мигрирах уебсайт към Jump.BG. Останах извънредно удовлетворена от вниманието и отношението. Малко по-късно започва и състезанието Jump #Markethon 2021 - маратон по маркетинг, с който от Jump.BG провокираха маркетолози, SEO специалисти, влогъри, блогъри и други да премерят сили и най-хубавият да победи.

Като поклон към положителното отношение, което получих, взех решение да се включва в Маркетона - напълно на олимпийския принцип, с цел да поддържа надпреварата (като още един участник), без никакви упоритости за победа.

Тайно се надявах и навъртайки се към по-добрите, да мога да видя положителни практики и да взимам know how - да се изучавам!
Но наподобява апетитът идва с храненето и изненадващо за мен самата, няколко месеца след началото, взех решение да се “състезавам в действителност ”. Много амбициозно си преструктурирах ресурсите, с които се включих и животът ми стана Маркетон!

Месеци наред - до края на състезанието, аз дишах Маркетон, той пулсираше във вените ми, с него лягах и ставах … и го завоювах!

Но в тази ситуация - не премията е значима, а пътят до нея и всичко, което научих в 9-те месеца на състезанието. Виждайки труда, който поставям, получих поддръжка от основни фигури в общността, без която нямаше да се класирам толкоз добре. Направих доста неточности, поправих ги, учих се всеки ден. Това съревнование бе извънредно огромна школа за мен. И по този начин влязох и в полезрението на уредниците, а надлежно по-късно пристигна и предлагането да се причисля към екипа.
 Боряна Попова eCommerce Academy Awards
2. Кое въздейства повече на аудиторията - копи или дизайн?

100% потребителите първо виждат дизайна и той е основен, с цел да се задържи вниманието им и да прочетат копито. И двете имат своето значение и тежест, само че в тази поредност - първо дизайна, след това копито. Ако дизайнът е слаб - няма да стигнат до копито, даже и то да е гениално.

3. Статичен или динамичен уебсайт?

На пръв прочит бих споделила - добре направен уебсайт. На последващо място, аз бих заложила на динамичен уебсайт, най-много поради опциите за персонализация. Статичните уеб сайтове имат своите преимущества - като експедитивност на зареждане, кеширане и други, само че с навлизането на AI, персонализацията ще навлиза все по-осезаемо и ще става незаобиколим фактор!

4. Как да създадем онлайн магазина си “бърз ”?

Тук не бих могла да отговоря напълно еднопосочно, защото има богат избор на платформи, на които може да се построи онлайн магазин. Може да е неподвижен, може да е на WordPress с WooCommerce, известни e-Shop решения и SAAS платформи.

Но въпреки всичко, в случай че следва да генерализирам - бих свела до следното: доста добър хостинг, с задоволително запаси за проекта;оптимизиран програмен продукт - добре написан!Less is More - без нищо ненужно! Собствениците на бизнеси от време на време залитат и в устрема си да дават повече на своите клиенти, минават здравословната граница, което тежи на уеб страницата, а може да товари когнитивно и потребителите.
5. Опишете идеалния онлайн магазин с три думи.

В идеалния онлайн магазин, потребителят следва да се усеща като вкъщи си - спокоен и удобно! Да има “достатъчно въздух ”, а пътеката от първия клик до покупка, да се извървява с лекост. Онова чувство, че си на точното място - знаеш защо си пристигнал и го получаваш!
Ако би трябвало да вляза в малко повече подробност - тук бих сложила акцент първо върху UX-а и второ върху поддръжката, която клиентът получава, с цел да стигне до решение за покупка. Тя може да е от помощник - виртуален или действителен, помощ на чат, при контакт по телефон или имейл, от образните материали в уеб страницата - картинки, видеа, мнения от консуматори и текстовата връзка - текст, описания, заглавия. Всичко, поднесено на уеб страницата задава темп.
 Боряна Попова eCommerce Academy Awards
6. Как се става “Звезда на електронната търговия ”?

На първо място претендент звездата следва да има слух (сетивност) за потребностите на хората. Да не изхожда единствено от своите потребности и стремежи - че щом харесва нещо, то ще се харесва на всички.

Тази чуваемост се добива, както с присъединяване в групи в действителния живот, по този начин и с разбор на статистики и с наблюдаване на държанието на потребителите на уеб страницата.

След като се опознае аудиторията, могат да се разпознават нейните болки и потребности и да се таргетират с положителни (практични и полезни) решения. Когато се вложат грижа и отношение и се поднесат по прелестен за аудиторията метод, то и резултатите не закъсняват!
Бих обобщила - добавена стойност, отношение, грижа. И не на последно място - networking и изяви, с цел да бъде всичко това очевидно.

Боряна Попова e част от eCommerce Academy Awards 2023 - Конкурсът на електронните търговци в България. Повече за премиите и по какъв начин да се включите можете да видите тук:.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР