1. Хранете се най-малко 3 пъти на ден. Хапвайте по

...
1. Хранете се най-малко 3 пъти на ден. Хапвайте по
Коментари Харесай

Най-добрите съвети за здравословно хранене

1. Хранете се минимум 3 пъти дневно. Хапвайте по малко на всеки 3-4 часа.

2. Не пропускайте в никакъв случай закуската. Дори и непретенциозно, само че хапнете едно варено яйце, комат самун от покълнали зърна и малко сирене, с цел да стартирате сполучливо деня.

3. Приемайте източници на белтъчини с всяко хранене.

4. Консумирайте наложително зеленчуци с всяко главно хранене.

5. Дръжте на разположение дребни закуски на работното си място и вкъщи. Така постоянно ще имате с какво да захраните тялото си, в случай че сте заети и нямате време да приготвяте самичък храната или да се храните на открито.

 Мръсен ледник

6. Научете се да планирате. Приготвяйте храна от къщи, в случай че ви се постанова да бъдете на място, където не може да си я осигурите. Така постоянно ще се храните с качествена храна.

7. Почистете дома си: изхвърлете или подарете всичко, което ви изкушава и пречи да създадете положителни хранителни привички. Заместете сладоледа със замръзнало кисело мляко с плодове. Подарете печените ядки и купете сурови. Махнете захарницата от масата и сложете на нейно място мед.

8. Ограничете обработените храни, които са богати на рафинирани въглехидрати, мазнини, овкусители и консерванти.

9. Ограничете кафето. Вместо него си приготвяйте зелен чай или освежаваща вода с лимон.

10. Осигурете задоволително количество есенциални мазнини в диетата си от риба, зехтин, ленено семе, студено пресовани растителни масла.

Не избягвайте животинските мазнини, съдържащи се в месото и млечните артикули. Консумирайте натурална заквасена сметана и масло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР