1,6 млрд. лева ще струва изграждането на магистралния път Видин

...
1,6 млрд. лева ще струва изграждането на магистралния път Видин
Коментари Харесай

Изграждането на магистралата Видин - София ще струва 1,6 млрд. лева

1,6 милиарда лв. ще коства построяването на магистралния път Видин – София, сподели на конференция кметът на Община Видин Огнян Ценков.

Ценков уточни, че средствата са заложени с решение на Министерския съвет, с което бе утвърдена средносрочната бюджетна прогноза за интервал 2019 – 2021 година.

„ В този документ са заложени средства за създаване на значими инфраструктурни планове на територията на страната, като е включен и планът Видин – София. В момента се организират отчуждителни процедури в сектора Ботевград – Мездра, по едно и също време с това стартираха и процедурите по Закона за публичните поръчки за избор на реализатор на строителните действия и на контрол за двата сектора – Ботевград-Мездра и Видин-Ружинци. Участъкът Видин-Ружинци е 52 километра “, изясни кметът на Община Видин Огнян Ценков.

Той добави, че трасето на магистралния път Видин – София на територията на област Видин ще минава по нов терен, който не се препокрива с трасето на настоящия основен път Е 79, като ще бъдат построени нужните отклонения за връзка с обитаемоте места в региона.

„ Във връзка с процедурите, които текат за построяването на новото трасе на магистралния път Видин – София се организират и регулярни срещи с Агенция пътна инфраструктура, такава среща следва при започване на месец май “, сподели Огнян Ценков. Той добави, че в случай че няма обжалвания на процедурите и удължение на периодите, които са заложени, до края на 2021 година и началото на 2022 година магистралният път Видин – София би трябвало да бъде построен.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР