1 314 466 километра са навъртели депутатите със служебните коли

...
1 314 466 километра са навъртели депутатите със служебните коли
Коментари Харесай

Кой депутат колко пътува и колко му даваме за бензин - различно е

1 314 466 километра са навъртели депутатите със служебните коли на Народното събрание от началото на мандата му на 19 април 2017 година до края на юни 2018 година, излиза наяве от информация, предоставена на в. " 24 часа " по Закона за достъп до социална информация.
Изненадващо или не, само че отпред в листата по най-вече " возене " в служебна кола е по-малко прочут народен представител от ГЕРБ - Галя Захариева. Тя е пропътувала 49 426 километра - сред София и Нова Загора. На второ място е депутатът на " Обединени патриоти " Искрен Веселинов - с 48 370 пропътувани километра - най-много до Русе, а Нели Петрова от ГЕРБ е трета с 47 123 километра - до Варна. В справката минимум е пътувал някогашният външен министър Кристиан Вигенин - 18 252 километра.
Отделно на депутатите им се изплащат спомагателни пари за бензин, в случай че пътуват до изборните си региони с персонален автомобил. По това перо от Народното събрание са им изплатени малко над 1 милион лв..
За да няма спекулации, всеки народен представител има право да осребрява фактури за бензин до избран предел според от отдалечеността на района си. Лимитите се актуализират със заповед на ръководителя на Народното събрание на 6 месеца или година.
Сред получилите най-вече служебни средства за бензин са депутатите от най-отдалечените региони като Варна, Бургас, Добрич и Силистра. Така социалистът Красимир Янков, определен от Добрич, е взел 12 924 лева, а сътрудника му Даниел Йорданов - 11 643 лева Фактури за над 10 хиляди е осребрил Ерджан Ебатин от Движение за права и свободи, който е от Варненския район. Левите Георги Андреев и Александър Паунов, които също са определени от Варна, са взели по близо 9500 лева за бензин. Същата е сметката и на зам.-председателя на групата на патриотите Валентин Касабов от Бургас и на Димитър Александров от ГЕРБ, от Шумен.
27 депутати не са осребрили нито един път фактура за бензин за посочения интервал. Сред тях са Цветан Цветанов и Волен Сидеров, които се возят по принцип в партийни коли.
Соцлидерката Корнелия Нинова е показала фактури за пътешестване с персонална кола за 426 лева Лидерът на " Воля " Веселин Марешки заявява, че не се вози на служебна кола, само че пък Народното събрание му е изплатил бележки за гориво за 1519 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР