– Ловеч, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Смолян, Кърджали,

...
– Ловеч, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Смолян, Кърджали,
Коментари Харесай

Внимание: Тежка Стихия В 11 Области На България! Мощни Порои И Градушки!

– Ловеч, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Само в три области на страната няма предизвестия – Видин, Перник и Кюстендил, а във всички останали кодът е жълт.

На доста места в България през днешния ден ще се развива купесто-дъждовна облачност, с краткотрайни спирания, на доста места още веднъж ще има превалявания и гръмотевични стихии, като остават изискванията за градушки. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца.

Ще духа слаб до сдържан най-вече северен вятър. Температурите ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 23 и 28 градуса, за София към 23 градуса.

По Черноморието

ще е най-вече облачно. Ще има превалявания от дъжд и гръмотевици, тук-там основно по южното крайбрежие ще са интензивни и със обилни количества. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 24 и 27 градуса, температурата на морската вода ще бъде 25-26 градуса, а вълнението на морето – 2-3 бала.

Над планините

облачността ще е забележителна. С краткотрайни спирания, на доста места още веднъж ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 18 градуса, на 2000 метра – към 12 градуса.

В сряда и четвъртък

още веднъж на доста места в страната ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания, основно след обяд и до среднощ, съпроводени и с гръмотевици. На повече места ще са преваляванията в Северна България и планините, а в сряда – към момента тук-там и в източните региони. Запазват се изискванията и за градушки. Ще се задържи хладно за края на юли с оптимални температури под 30 градуса.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР