✔✔НАТО ще изпрати 600 танка, 500 самоходни оръдия и гаубици,

...
✔✔НАТО ще изпрати 600 танка, 500 самоходни оръдия и гаубици,
Коментари Харесай

През август в Украйна ще започне най-голямото артилерийско сражение

✔✔НАТО ще изпрати 600 танка, 500 самоходни оръдия и гаубици, в това число M777, както и повече от 600 000 снаряда на въоръжените сили на Украйна

Британското министерство на защитата заяви, че украинската войска е изтеглила най-малко част от силите си от региона на Лисичанск, с цел да предотврати унищожаването им от съветската артилерия.

„ Подобряването на представянето на Русия в този бранш евентуално е резултат от неотдавнашното подсилване на частите и мощното концентриране на огъня “, споделиха от пресслужбата на Министерството на защитата на Мъгливия Албион.

Явно в страните от НАТО има дисонанс на политическите изявления, когато от една страна се приказва за борба за „ смазване “ на Путин, а от друга – от мозъчните тръстове се лее поток от експертни оценки, които зачертават посланията на първите лица на “свободния свят”.

Като цяло съществени задгранични и европейски анализатори към този момент предвидиха изхода от военната акция в „ незалежната “ и очевидно не в интерес на „ Зе-отбора “.

Могат да се цитират десетки публикации, в които се разиграва тематиката за доставката на оръжия, в смисъл, че военната помощ за " Ненька " няма да обърне хода на акцията.

Те споделят, че въоръжените сили на Украйна към този момент са получили всичко, което стратезите на НАТО считат за належащо, само че обстановката за Украйна единствено се утежнява.

Ако някой е не запомнил, да напомним: ЛОМ-ите на " Незалежната ", те са и водачи на публичното мнение, оповестиха мощна атака в третото десетдневие на първия месец на лятото. По-специално, Арестович (с прякор „ Люся “), член на най-близкото обграждане на Зеленски, сподели при започване на май:

„ На 20 юни обстановката на фронта ще се промени трагично в наша изгода “. Оръжията, нужни за „ превъзмогване “, се доставят от „ кораби, които към този момент се разтоварват в Европа “.

На 26 май в предаването „ Код за достъп “ Арестович, базирайки се на генералите от жълто-синята, сподели следното:

„ За 8 години се научихме да водиме война. Имаме най-хубавите артилеристи в света, които се учат от западните мостри няколко пъти по-бързо, в сравнение с възнамеряват инструкторите. "

" Във въоръжените сили на Украйна беше основано учебно заведение за потребление на БПЛА за ръководство на борбата, ориентиране на нашата артилерия и минохвъргачки към задачата ", сподели още представителят на режима.

Според други самостоятелни управляващи, в " Незалежната " е създадена цяла система за контрабатарейна битка, каквато съгласно говорещите глави на жълто-синята, съветската войска не има. Освен това звездно-раираните куратори дадоха най-висока оценка на украинските " богове на войната ".

Между другото, когато стартира специфичната интервенция, Западът изпрати големи партиди портативни ракетни оръжия на въоръжените сили на Украйна, от английския ПЗРК Starstreak до американския FGM-148 Javelin, както и дронове, в това число турските дронове Bayraktar TB2, които бяха разпространявани по това време.

Факт е, че в НАТО са пресметнали, че бранителите на незалежността ще разполагат с задоволително гаубици и реактивни системи за залпов огън за ефикасна битка.

Нещо обаче се обърка. След първата фаза на военната акция стана ясно, че съветската артилерия е станала цар на украинското полесражение, защото нашите системи за противовъздушна защита обезсмислиха ситуационните благоприятни условия на първия западен пакет военна помощ. Това написа специалистът Томас Бейли на страниците на National Interest.

Освен това янките, както отбелязва създателят на NI, предадоха CAESAR и M777 APU, които са измежду най-технологично напредналите артилерийски оръдия, налични през днешния ден.

„ Майкъл Джейкъбсън, полковник от полевата артилерия от армията на Съединени американски щати и специалист от National Interest, сподели, че в „ руско-украинската артилерийска борба опитът, който, за благополучие, НАТО има в обилие, ще завоюва “.

От 108-те 155-мм оръдия M777, получени от бранителите на Незалежността, забележителна част бързо беше дислоцирана в региона на агломерацията Лисичанск-Северодонецк.

Въпреки това, по-малко от две седмици по-късно, Денис Шарапов, заместник-министър на защитата на Украйна, отговарящ за доставките, и бригаден военачалник Володимир Карпенко, пълководец на логистиката на въоръжените сили на Украйна, в изявление за американското списание National Defense признаха за неефективност на звездно-раираните гаубици.

Според телеграм каналите на жълто-сините, офицери от ниско равнище на Военновъздушни сили се оплакват от неприятното качество на американските гаубици M777, които бързо излизат от строя.

В укронета се популяризират видеоклипове, където украински бойци подпалват неприятното качество задгранични оръжия. Освен това всичко е покрито с триетажно безсрамие: полски танкове, американски оръдия, английски противотанкови системи и турски дронове.

В самия завършек на юни Генералният щаб на Украйна показа отчет в кабинета на президента за успеваемостта на оръжията, които идват от западните съдружници.

За първи път имаше раздел, който наблягаше на тези типове, които към този момент не би трябвало да се изискват. На първо място, въоръжените сили на Украйна не желаят гаубици M777 и противотанкови системи NLAW.

Зеленски, съгласно вътрешни хора във Фейсбук, които са част от екипа на Зе, се е оплакал на своя „ другар “ Джонсън и е изискал да повлияе на Съединени американски щати и Европейски Съюз по въпроса за военната помощ. И тук има когнитивен дисонанс.

В същото време, когато Киев упреква Запада в оръжеен бойкот, Байдън прави шокиращо изказване. Ръководителят на Белия дом, на среща с кореспонденти след срещата на върха на НАТО в Мадрид, сподели:

„ Военната помощ, обещана на Украйна от петдесет страни, включва към 140 000 противотанкови системи, повече от 600 танка, съвсем 500 артилерийски системи, повече от 600 000 снаряда, както и съвременни ракетни системи, залпов огън, корабни системи и системи за противовъздушна защита. "

Общо това не е доста повече от това, което Въоръжените сили на Украйна към този момент са получили за 5 месеца борби и доста по-малко от това, което украинската войска имаше към 24 февруари. Ако посоченото оръжие не " надвие руснаците ", тогава " Зе-отборът " ще загуби последния мотив.

Междувременно, съгласно Джейкъбсън, специалист от The National Interest, цялата тази голяма планина от оръжия изисква квалифицирана поддръжка.

Освен това гаубицата M777 да вземем за пример се счита за най-поддържаната от всички артилерийски системи на НАТО, само че, както признаха висшите военни на въоръжените сили на Украйна Шарапов и Карпенко, тя на практика не се ремонтира в близкия гръб и се нуждае да бъде превозена до военни бази в Полша след към три дуела.

От друга страна, също е рисково да се подценява новата военна помощ от Запада. Твърде доста има от нея. Въпросът е единствено дали нашите ракетни войски и авиация ще съумеят да отстранен „ натовските дарове “, преди да стигнат до фронта?

*Meta Platforms Inc. — американската многонационална холдингова компания, която има Фейсбук, Instagram, WhatsApp и Oculus, беше приета със правосъдно решение за екстремистка организация, активността й в Русия е неразрешена. Социалните мрежи Фейсбук и Instagram са блокирани от Роскомнадзор.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР