★★★☆☆ Още от същото: Смело сърце The Woman King започва

...
★★★☆☆ Още от същото: Смело сърце The Woman King започва
Коментари Харесай

Киноревю: "Жената воин" с Виола Дейвис

★★★☆☆ Още от същото: " Смело сърце "
The Woman King стартира с нощен пердах с мечове и копия, жесток и ръкопашен, с реалистична хореография и скоростни близки проекти по най-хубавото от " Гладиатор " или " Троя ". Но този път дами бият мъже на коне и с пушки, професионални мародери, нападащи спокойно село да събират плебеи за обмен. Африка, 1823 година Днешният мост е силата на женската взаимност в расовата разноцветност и отхвърлянето на робството.

Сюжетът е от плодородната за кино територия сред легендата и историческата хроника. В кралство Дахомей (сега на територията на Бенин) преди два века в действителност е имало военен полк единствено от дами, африкански амазонки, наричани агоджи. Самите дахомейци вярвали в богове близнаци, мъж и жена, равнопоставени. Актрисата Мария Бело ( " История на насилието " ) посещава Бенин през 2015 година и " открадва " концепцията. Тя се оказва съзвучна с новата линия за разнообразие и представителност и в най-традиционните за Холивуд жанрове.

На кормилото е Джина Принс-Байтууд, с премия за постановка от " Сънданс " ( " Любов и баскетбол ", 2000) и опит в екшъна от The Old Guard с Чарлийз Терон (по Netflix, 2020). Картината, с още нощни борби, дворцови церемонии и интриги, казармени бойни тренировки и сантиментални пейзажи, е на англичанката Поли Морган ( " Където пеят раците " ).
Реклама
Централната фигура на героичната линия е Наниска (Виола Дейвис след специфична подготовка в първата си учредена на мускули роля). Те е лидерът - майка на женския полк. Надъхващите й речи за сестринска взаимност пред багра са с сегашен подтекст. Сантименталната линия на порастване до този свободен избор през компликации и изкушения (включително на любовта) изнася вироглава тийнейджърка с самостоятелен темперамент (Тузо Мбеду). Нейната бойна дружба с Лашана Линч (новата 007 от No Time to Die) e просълзяваща. Джон Бойега е приветлив крал, подготвен да подели трона си с жена, както истинското заглавие подсказва. Което не му пречи по едно и също време с полка от амазонки да поддържа и харем.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Янко Терзиев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР