★★★ от 5 Още от същото: Страшен филм Bodies Bodies

...
★★★ от 5 Още от същото: Страшен филм Bodies Bodies
Коментари Харесай

Киноревю: "Убийствена игра" с Мария Бакалова, Аманда Стенбърг и Пит Дейвидсън

★★★ от 5 Още от същото: " Страшен филм "
Bodies Bodies Bodies надскача жанра си с въпроси за токсичните юношески другарства през интернет. За пропастта сред това какъв искаш да изглеждаш в очите на другите и кой си в реалност.

Литературната основа е от Кристен Рупенян, намерила известност с оповестения в New Yorker роман Cat Person. Диалогът с жаргона на поколението е на финалистката за драматургичния " Пулицър " с пиесата The Wolves Сара Делап. Режисурата, с нюх за атмосфера и камера наоколо до лицата, е на холандката Халина Рейн, актриса с едвам втори филм. Стилът ѝ е актьорски плодороден, Мария Бакалова е със независимост за гения си като в.

Жанровата обстановка е разновидността на " слашър " хоръра - група младежи под външна опасност и в затворена среда изчезват един по един (сюжет прочут от " Писък " и сходни филми). Героите са седем (за разлика от " десетте " на Агата Кристи). Повечето богатски деца от една компания, за които общуването в груповия чат е по-важно от това онлайн.
Реклама


Бакалова е външният взор, почтеният по изискване. Новото момиче на лидерката на групата (Аманда Стенбърг от " Игрите на глада " ), любовта им първоначално е нежна и откровена, след това излизат нескрито тайните есемеси. Домакинът на замъка измежду гората по време на стихия е нарцистичен плейбой (Пит Дейвидсън), захранващ Tik Tok с мачо видеа. В компанията са и трагична глезла (Чейз Уондърс), тъмнокожа умница с темперамент (Миа ЛаХерълд), лековерна водеща на подкаст за всичко и нищо (Рейчъл Сенот). За останалите нейният нов другар (Лий Пейс) е безнадеждно възрастен - над 40.

Играта на привиден палач, разчитаща на способността да лъжеш и се представяш за различен, става в действителност, пада първият мъртвец. Заподозрените се въртят, " ариите " на себеразкриване стават съществени улики. В името на оголването на характерите съспенсът е обречен към края. Младите артисти с главно ефирен опит са доста положителни. Мария Бакалова се откроява с накърнимост и земност, извор на дребното моменти с комизъм. Чужденка в обстановката, само че към този момент не и в Холивуд.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Янко Терзиев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР