● Испанската платформа за доставка на разнообразни стоки си осигури

...
● Испанската платформа за доставка на разнообразни стоки си осигури
Коментари Харесай

Glovo привлече 450 милиона евро в кръг на финансиране от серия F, воден от Lugard Road Capital и Luxor Capital Group

● Испанската платформа за доставка на разнородни артикули си обезпечи 450 милиона евро в кръг на финансиране от серия F, воден от Lugard Road Capital и Luxor Capital Group ● Чрез последния кръг от вложения Glovo ускорява позициите си на пазарите, на които оперира и затвърждава статута си на международен водач в бранша на доставките

Една от водещите международни компании за доставка на артикули от разнообразни категории - Glovo, заяви, че е привлякла вложения на стойност 450 милиона евро (530 милиона долара) по време на капиталовия кръг от серия F, воден от основаните в Ню Йорк мениджърски компании Lugard Road Capital и Luxor Capital Group.

В кръга са взели участие и предходни вложители на компанията като Delivery Hero, Drake Enterprices и GP Bullhound, което отразява както забележителния капацитет за напредък в бранша на онлайн доставките, по този начин и мощното предпочитание от страна на към този момент съществуващи акционери да влагат в компанията.

След този кръг на финансиране, най-големият в историята за испанска стартъп компания, Glovo ще влага в разширение на наличието си на 20-те пазара, в които оперира сега. Компанията ще се концентрира и върху разрастването на новосъздаденото си поделение за бърза търговия (Q-Commerce), което съставлява забележителна част от нейния стратегически ангажимент за доставки на артикули и артикули от разнообразни категории на тези пазари.

По-рано тази година Glovo разгласи партньорство на стойност 100 милиона евро с основаната в Швейцария компания за недвижими парцели - Stoneweg. Сумата се употребява за разширението на мрежата от така наречен „ тъмни магазини " (dark stores) на компанията и наемането на новия основен механически шеф, Нарек Вердиан, който до неотдавна натрупа опит като вицепрезидент на инженерния отдел на American Express. Вердиан ще ръководи разширението на инженерния екип на компанията от 300 на 500 души в централата на Glovo в Барселона и софтуерните центрове в Мадрид и Варшава.

Подразделението за бърза търговия (Q-Commerce) се отличава с „ ултра бързи " доставки

Фокусът на финансирането за Glovo ще се концентрира към подразделението за бърза търговия (Q-Commerce) и ще задълбочи нейните неповторими оферти от разнообразни категории на всички пазари, в които оперира. Компанията, която има солидна база от над 10 милиона консуматори и е маркетплейс платформа за водещи сътрудници, обръща изключително внимание на развиването на своите категории посредством основни партньорства на локално равнище. В най-големите градове, Glovo към този момент е в положение да обезпечи ултра бързи доставки на близки дистанции в границите на 10 минути, с помощта на мрежата си от „ тъмни магазини ", защото от компанията чакат трайна смяна в потребителските привички към незабавните доставки.

Повече фокус върху питателните артикули и партньорствата с водещи търговци

За да подтиква растеж в категорията за хранителни артикули, Glovo ще продължи да търси стратегически партньорства, сходни на тези със супермаркети като Carrefour, Continente и Kaufland, като в същото време ще влага в лична инфраструктура и центрове за осъществяване. Понастоящем, компанията ръководи „ тъмни магазини " в градове като Барселона, Мадрид, Лисабон и Милано, и възнамерява да открие още сходни магазини във Валенсия, Рим, Порто и Букурещ, наред с други. Целта на Glovo е да ръководи 200 „ тъмни магазина " до края на 2021 година.

Оскар Пиер, съосновател и основен изпълнителен шеф на Glovo, споделя: „ Радваме се, че продължение да имаме поддръжката на Luxor Capital Group и на всички наши вложители. През последните няколко месеца се движим доста бързо, само че нашата визия остава непроменена. Тази инвестиция ще ни разреши да удвоим наличието на нашите съществени пазари, да ускорим лидерската си позиция тук-там, където към този момент се представяме мощно, да продължим да разширяваме отличното си поделение за бърза търговия, както и да внедрим още нововъведения в нашите неповторими оферти от всички категории, с цел да разтеглим избора на клиентите. "

Джонатан Грийн, създател и управител „ Портфолио " в Lugard Road Capital, споделя: „ Нашата инвестиция в Glovo отразява уговорката ни към компанията и към лидерския екип, който продължава да прави нововъведения и да трансформира пазара на онлайн доставките. Като дълготраен вложител в Glovo, ние сме разчувствани да следим по какъв начин компанията продължава да удовлетворява своите клиенти посредством неповторимото си разнообразно предложение, на фона на голяма пазарна опция както в съществуващите, по този начин и в новите географски региони. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР