№ 1 В началото на 90-те години, създателите на Приятели“

...
№ 1 В началото на 90-те години, създателите на Приятели“
Коментари Харесай

14 интересни факта за сериала „Приятели“

1

В началото на 90-те години, основателите на „ Приятели “ Дейвид Крейн и Марта Кауфман пишат сюжети от 7 страници за сериал на име „ Insomnia Cafe ”. Освен името, самият сюжет много се разграничава от това, което ние познаваме и обичаме в „ Приятели “. Например в него Рос и Рейчъл не са основната любовна двойка, а Джоуи и Моника е трябвало да са дружно. След като NBC купуват пилотната серия, името на сериала е променено на „ Friends Like Us ”. По-късно то става Across the Hall ”, а по-късно „ Six of One ”.

2

Едва ли е учудващо, че при толкоз основни герои, доста артисти са се явили на прослушване за функциите. Кети Грифин и Джейн Линч стават приятелки по време на прослушването за ролята на Фийби. Джон Фавро и Джон Крайър са били прослушани за ролята на Чандлър. Преди премиерата на „ Приятели “ Кортни Кокс е по-известна от всички останали артисти. Продуцентите на сериала я дефинират за ролята на Рейчъл, само че тя упорства да играе Моника, тъй като харесвал „ мощния “ й темперамент.

3

Ерик Маккомарк прочут като Уил от „ Уил и Грейс “ споделя, че се явявал „ 3 или 4 пъти “ на прослушване за ролята на Рос. Изпълнителният продуцент Кевин Брайт обаче, е работил с Дейвид Шуимър преди този момент, тъй че героят Рос е завършен особено за Шуимър.

4

Режисьорът Джеймс Бъроуз, който прави фотосите на огромен брой епизоди за интервала 1995-1997 година, кани актьорите в Лас Вегас преди премиерата, тъй като „ има изключително възприятие за сериала “. Докато са в в хотел „ Цезар Палас “ , той споделя на групата да се насладят на вечерята, тъй като „ това е последната ви глътка анонимност “. Феновете може би помнят хотела като мястото, където е снимана сватбата на Рос и Рейчъл в края на 5 сезон.

5

В началото Лиса Кудроу ненавижда да свири на китара. Тя даже получава няколко частни урока от преподавател, само че това не трае дълго. Лиса получава малко познания, след което афишира, че е завършила с това. ( И може би е за положително, тъй като „ Smelly Cat ” е съвършена тъкмо такава, каквато е).

6

Заснемането на един епизод от сериала е дълъг развой, който нормално лишава към 5 часа с 20-минутни почивки сред другите подиуми. Въпреки това, фотосите са правени пред аудитория, състояща се от към 300 души.

7

Лиса Кудроу споделя, че първоначално, когато прочита сюжета, решила, че Матю Пери ще играе хомосексуален воин. Интересното е, че тя не е единствената. По време на излъчването на първия епизод, доста от почитателите мислят същото.

№  8

По време на фотосите на първия сезон, всеки от актьорите получава по 22 000 $ на епизод. По-късно обаче, по време на втория сезон, за всеки е отредено друго з апл ащане. През 1997 година всичките шестима артисти споделят, че ще откажат да работят, в случай че всеки един от тях не получава по 100 000 $ на епизод. Преговорите приключват с триумф, а по време на последния сезон, всеки артист получава по 1 милион $ на епизод.

9

В първия сезон апартаментът на Моника е номер 5. По-късно продуцентите осъзнават, че това не е вярна номерация, защото апартаментът е на по-висок етаж. Тогава е поставена табела с номер 20. Номерът на жилището на Чандлър също е заменен – от 4-ти на 19-ти.

10

Лиса Кудроу забременява със сина си Джулиан Мъри през 1997 година. Тогава сценаристите вземат решение, че няма да крият бременността й и вземат решение да създадат по този начин, че Фийби да стане сурогатна майка на тризнаците на брат си. От друга страна, в последния сезон, Кортни Кокс забременява с щерка си Коко Аркет. Нейната бременност обаче е скрита, защото почитателите към този момент знаят, че Моника и Чандлър не могат да имат деца.

11

В началото на първия епизод на 6-ти сезон, всеки от актьорите получава името Аркет. Това е смешка на продуцентите, които по този метод показват насладата си от обстоятелството, че Дейвид Аркет и Кортни Кокс подписват брак.

12

Брус Уилис взе участие в „ Приятели “ без да получи никакво заплащане за това. Уилис се съгласява да го направи, откакто изгубва залог от Матю Пери. По време на фотосите на „ The Whole Nine Yards ”, Пери се обзалага с Уилис, че филмът ще бъде номер 1 още в първата седмица след премиерата си. През 2000 година филмът в действителност става номер 1. Уилис взе участие в „ Приятели “, след което би трябвало да подари облагата си за щедрост.

13

През 1997 година Пери влиза в рехабилитационен център, където лекува зависимостта си към медикаменти и алкохол. След това, през 2001 година той още веднъж лекува зависимостта си. По-късно в изявление артистът споделя, че в никакъв случай не е бил пийнал или дрогиран на работа, само че постоянно е имал махмурлук. „ В последна сметка нещата станаха доста зле, а аз не можех да се прикрия и всички схванаха “.

14

През 2015 година Кокс гостува в „ Late Show with David Letterman ”. Когато Летерман я пита дали има опция „ Приятели “ да бъде удължен, тя дава отговор, че това няма да се случи и споделя, че шестимата мъчно съумяват да се съберат за обща вечеря, тъй като са затрупани от работа.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР