… в края на 80-те години на миналия век и

...
… в края на 80-те години на миналия век и
Коментари Харесай

Кейт Буш първа ползва трио „Българка“…

… в края на 80-те години на предишния век и става първата западна музикантка, интегрирала българска национална музика в песните си.

Катерин Буш, певица, пианистка и създател на песни в стиловете барок поп, арт поп и пок рок, е родена е на 30 юли 1958 година в Бекслихийт, Англия.

Дебютира през 1978 година с шлагера си „ Wuthering Heights “, който стои на първата позиция на английската ранглиста за сингли цели 4 седмици.

Кейт подписва контракт с „ EMI “, до момента в който е към момента на 16 и учи в гимназията „ Свети Джоузеф “.

През първите 2 години на контракта тя не издава своя продукция на музикалния пазар, а приключва образованието си и взема уроци по танци и музика.

По време на този „ учебен “ интервал тя записва над 200 демо записа на свои песни и пее в разнообразни дребни зали във и отвън Лондон под името KT Bush Band.

В края на 80-те опитва с уърлд мюзик елементи и в два от албумите си – „ Sensual World “ (1989) и „ The Red Shoes “ – интегрира обработена българска национална музика в осъществявания на Трио „ Българка “.

През 2022 година шлагерът на Буш „ Running up that Hill “ добива нова известност с помощта на потреблението на песента в сериала Stranger Things.

Песента слага върхове, откакто стига до номер 1 в английските музикални ранглисти 37 години откакто е издадена.

Буш има звезда в Залата на славата на рокендрола от 2023 година, само че за жалост е едва позната в България.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР