… на Краля на рока Елвис Пресли, печели на 16

...
… на Краля на рока Елвис Пресли, печели на 16
Коментари Харесай

Сибил Шепърд, една от любовниците….

… на Краля на рока Елвис Пресли, печели на 16 година състезанието „ Мис Тийнейджър Мемфис “, който ѝ оказва помощ да си откри работа като модел, до момента в който е още в гимназията.

Родената през 1950-а в Мемфис – града на Елвис, актриса е открита за камерата от режисьора Питър Богданович, с който има връзка от 1971 до 1978.

Богданович я вижда на корицата на едно списание и ѝ предлага роля във кино лентата „ Последната прожекция “ (1971), като връзката им стартира още по време на фотосите.

През 1972-а обаче Сибил го напуща и отива в Лас Вегас, където възобновява другарските си връзки с Елвис Пресли, който също е от Мемфис.

Години по-късно Шепърд споделя в изявление за телевизия Е! за връзката си с Пресли: „ Той беше превъзходен ухажор, доста беше секси “.

В изявление за Лари през 2002-а тя обаче признава, че „ оня Елвис, който познавах в Мемфис, беше доста друг от ласвегаския Елвис. Забелязах, че той не беше разполагаем, в прочут смисъл. Години, доста години по-късно, прочетох и разбрах, че е имал връзка с две дами по същото време “.

Докато Шепърд е дружно с Пресли, Богданович продължава да я търси.

След като връзката им завършва, Богданович ѝ дава основната роля във кино лентата „ Дейзи Милър “ (1974).

Филмът е по новелата на еротомана Хенри Милър и естеството на героинята на Шепърд изисква по-опитна актриса.

Изпълнението ѝ, както и филмът, са подложени на остра рецензия.

Снимките за идващия филм на Богданович „ До безконечната обич “ обаче към този момент били стартирани, като Шепърд още веднъж играе основната роля.

Филмът се оказва пагубен неуспех за кариерата и на двамата.

Шепърд получава положителни мнения за ролята си в шедьовъра „ Шофьор на такси “ (1976) на Мартин Скорсезе, само че след последица от провали напуща филмовата промишленост през 1978 година и се завръща в родния Мемфис, където се омъжва, само че не за Богданович, а за Дейвид Форд. Бракът им трае 4 години.

Завръщането ѝ през 80-е във кино лентата „ Завръщане “ е следващото крушение, което претърпява, и по всички проличава, че това ще бъде краят на актьорската ѝ кариера.

След няколко години отвън киното Шепърд се явява на прослушване за основната женска роля в сериала „ Съдружници непредпазливо “, където взе участие Брус Уилис, и печели ролята.

Сериалът е разтоварващо комбиниране от тайнственост и комедия и Шепърд печели две награди „ Златен глобус “ за ролята на Мади Хейс.

Шепърд ражда близнаци, до момента в който сериалът към момента върви, и по този начин способства за неговия ранен свършек.

През 90-е взе участие в ситикома „ Сибил “, в която основната героиня се приближава до същинската актриса – тя се мъчи с второразрядни филми и несполучливи сапунени сериали.

За тази роля Шепърд печели трета премия „ Златен глобус “.
Шепърд с президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън в Овалния кабинет през 1988 година
През 2001 година излиза автобиографията ѝ „ Cybill Disobedience: How I Survived Beauty Pageants, Elvis, Sex, Bruce Willis, Lies, Marriage, Motherhood, Hollywood, and the Irrepressible Urge to Say What I Think “ – взаимна работа с Ейми Лий Бол.

През 2007 година Сибил Шепърд се появява в драмата на Шоутайм „ LA връзки “ в последните три сезона на сериала.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР