… И докато вървяха, Исус влезе в едно село и

...
… И докато вървяха, Исус влезе в едно село и
Коментари Харесай

Думи на надежда: Да размишляваме върху Божията мъдрост, а не върху политическите скандали

… И до момента в който вървяха, Исус влезе в едно село и една жена на име Марта го одобри в дома си. Тя имаше сестра наимеМария, която бе седнала при нозете на Исус и слушаше словато му. АМарта се улиса в огромна шетня и като пристъпи и сподели: Господи, не те ли е грижа, че сестра ми ме остави сама да чистя? Кажи й, дано ми помогне. Но Исус й отговори: Марто, Марто, ти се грижиш и безпокоиш за доста неща. А пък Мария избра по-доброто. И то няма да й се отнеме. …

С тези думи от десета глава на Евангелието от Лука, в ефира на Дарик Югоизток свещеник Живко Тончев показа на вниманието на слушателите тематиката за житейските избори. Внавечерието на следващия парламентарен избор у нас, той отгърна светите трудове и с „ Думи на вяра “ се обърна към вярващите да заглушат монотонността в безпокойството за всекидневието и създадат по-добрия избор - в търсене на дълбоките истини в Светите книги.

„ Не се безпокойте за утрото, тъй като то ще се погрижи за себе си… “, подчертапастор Тончев.

Логично е, сподели той, да си зададем въпроса, избираме ли Божиите думи пред житейските си грижи? И уточни: Пред нас стои и един различен избор- може ли да намерим време за Господните думи, да прочетем глава от Библията при започване на деня си, да отидем на черква в неделя, да размишляваме за Божествената мъдрост?

Пастор Тончев още веднъж подсети Христовите думи, оприличаващи житейските грижи с тръни, които задушават семето на словото: Внимавайте, да не натежат сърцата ви от преяждане, пиене и житейски грижи. И се обърна с апел към слушателите: Да размишляваме върху Божията мъдрост, вместо върху политическите кавги.

" Нека да изберем, да оставим в сърцето си Божествените думи и да не оставим да ни заглушат житейските грижи “, сподели той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР