• От 1 юни до 15 септември са установени близо 170

...
•	От 1 юни до 15 септември са установени близо 170
Коментари Харесай

Над 150 автомобила, паркирани върху пясъчните дюни в нарушение, откриха на Злата рибка и Градина

• От 1 юни до 15 септември са открити близо 170 нарушавания на коли, паркирали върху пясъчни дюни в рамките на природини забележителности

• До момента са завършени 37 акта за определяне на административни нарушавания, следва да бъдат финализирани други 113

• Налагат се санкции за нарушавания, свързани с разораване на пясъчни дюни и разполагане на преместваеми обекти върху тях

РИОСВ-Бургас интензивно противодейства на нарушаванията през целия летен сезон. В интервала от 01.06. до 15.09.2023 година най-често установените нарушавания са свързани с непозволено паркирали коли на пясъчни дюни.

По постъпили сигнали за интервала 10.07.2023 г - 15.07.2023 година на морски плаж „ Златна рибка “ в региона на хотел „ Блу Ориндж “, гр. Созопол са осъществени инспекции от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас и чиновници на районно управление (на МВР) – Созопол, при което за интервала са открити над 150 автомобила, паркирани върху пясъчните дюни в нарушаване.

Посочената територия в сигнала е част от границата на естествена забележителност „ Пясъчни дюни сред къмпингите „ Златна рибка “ и „ Градина “ - предпазена територия, за която със заповедта за оповестяване има въведена възбрана за влизане, прекосяване или престой на моторни транспортни средства като се изключи случаите на възможно строителство.

При осъществена планова инспекция в рамките на естествена забележителност „ Пясъчни дюни в региона на ММЦ “, гр. Приморско са открити 17 автомобила в нарушаване на режима на предпазената територия.

Изискани са информации за притежателите, след което са изпратени предложения за сформиране на актове за определяне на административно нарушаване (АУАН) и в законоустановения период по Закона за административните нарушавания и санкции (ЗАНН) ще бъдат завършени административнонаказателните преписки, формирани за нарушавания по реда на Закона за предпазените територии (ЗЗТ). До момента са завършени 37 АУАН, останалите 113 са в развой на издаване.

От осъществените инспекции по време на дейния туристически сезон, по реда на Закон за защитените територии са формирани още три преписки за нарушавания, свързани с разораване на пясъчни дюни в аграрен парцел в рамките на естествена забележителност „ Пясъчни дюни сред къмпингите „ Златна рибка “ и „ Градина “, една кореспонденция за оргaнизиране на къмпинг и други три за разполагане на преместваеми обекти в рамките на Политическа партия „ Странджа “ без координиране по реда на Закон за защитените територии, за които също следва да бъдат наложени санкции за осъществените нарушавания.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР