• Дизайнът на Audi определя посоката за бъдещите поколения модели • Марк

...
•	Дизайнът на Audi определя посоката за бъдещите поколения модели •	Марк
Коментари Харесай

Масимо Фрачела става новият главен дизайнер на Audi

• Дизайнът на Audi дефинира посоката за бъдещите генерации модели
• Марк Лихте поема нови задания в границите на Групата
• Главният изпълнителен шеф на Audi Дьолнер: " Да създадем Vorsprung durch Technik забележим и осезателен

Бъдещият началник на Audi Design е Масимо Фрачела. Той наследява Марк Лихте, който ще поеме нови отговорности в границите на Групата от 1 юни. Фрасела, който е приключил Института за приложни изкуства и дизайн в Торино, стартира кариерата си в Stile Bertone. Следват позиции във Ford Motor Company и Kia. От 2011 година насам Фрасела (52 г.) заема управителни постове в Jaguar Land Rover, като за последно е началник на отдел " Дизайн " и за двете марки.

Масимо Фрасела: " Да се причисля към Audi е доста специфичен миг за мен. За мен е голяма чест да поема ролята на основен креативен шеф и да управлявам извънредно надарен екип от дизайнери на Audi, с цел да оформя бъдещето на марката по най-иновативния и характерен метод. Вярвам в прочувствената мощ на дизайна да въодушевява, да свързва и да подтиква смяната. И съм тук, с цел да подтиквам творчеството като част от същността на марката ".

Главният изпълнителен шеф на Audi Гернот Дьолнер излага своите визии: " Дизайнът постоянно е бил част от същността на марката, от ДНК-то на марката Audi. Ето за какво, изключително в тази фаза на софтуерна промяна, важи следното: Vorsprung durch Technik би трябвало да бъде забележим и осезателен в интериора и екстериора на всички бъдещи серийни модели. Масимо Фрачела ще подсигурява, че колите на Audi ще въплъщават идентичността на марката с несравним и прочувствен дизайнерски език. В центъра на неговата дизайнерска философия са яснотата, прецизността и съвършените пропорции - качества, които се вписват безпроблемно в имиджа на марката Audi. "

Неговият предходник Марк Лихте беше началник на Audi Design от 2014 година Роден в Арнсберг/Зауерланд през 1969 година, той идва от Volkswagen AG, където е управлявал студиото за външен дизайн. По време на мандата на Лихте в Audi бяха основани нови генерации на серийните бестселъри, както и първите независими електрически серии на марката - Audi e-tron, e-tron GT и моделното семейство Q4.

Председателят на Управителния съвет Гернот Дьолнер акцентира: " Марк Лихте и неговият екип оформиха еволюцията на дизайна на марката в епохата на електронната подвижност. Бихме желали да благодарим на Марк за това, че беше креативният разум и движещата мощ зад лицето на марката в продължение на десетилетие.

*Източник: www.audi.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР