• Синджента спечели второ място за иновации на Fruit Logistica

...
• Синджента спечели второ място за иновации на Fruit Logistica
Коментари Харесай

Пъпешите IDEAL Melon™ със сребърен медал за иновации от Fruit Logistica 2023

• Синджента завоюва второ място за нововъведения на Fruit Logistica в Берлин за пъпешите си IDEAL Melon™. Това е четвъртият път, при който компанията се подрежда измежду спечелилите през последното десетилетие

• Експерти демонстрираха разнообразни технологии за домати, от резистентност към вируса на кафявото набраздяване (ToBRFV), до роботика и изкуствен интелект в оранжерии

• За да поддържат високо качество през целия вегетационен интервал, превозването и съхранението, листните зеленчуци би трябвало да бъдат устойчиви на заболявания и пострадвания при превозване. Синджента показа новаторско портфолио от салати SolidRib™ и Krispice™

27.2.2023 година – Берлин, Германия

Синджента беше отличена със сребърен орден в категорията за нововъведения на Fruit Logistica 2023 в Берлин за пъпешите IDEAL Melon™. Това влиятелно отличие признава високите достижения и нововъведенията в производството на плодове и зеленчуци. Сред номинираните бяха компании от целия свят.

„ Развълнувани сме да бъдем притежател на премията за нововъведения на Fruit Logistica за 2023 година “, сподели Джереми Чабанис, началник в компанията за Европа, Африка и Близкия изток. „ Беше ужасно да видя толкоз доста от нашите производители и клиенти от целия свят по време на това събитие и успеха е превъзходен метод да почетем учените, откривателите и производителите, които отглеждат и усъвършенстват нашите артикули всяка година “, добави той.

Какво съставляват пъпешите IDEAL Melon™?

Пъпешите IDEAL Melon™с патент Harvest Indicator Trait разполагат с технология за смяна на цвета на кората, която демонстрира ИДЕАЛНОТО време за прибиране на реколтата, ИДЕАЛНОТО време за превозване, ИДЕАЛНОТО време за депозиране и ИДЕАЛНОТО време за консумация. Със страховит усет и мирис, производителите, спедиторите, търговците на дребно и потребителите ще харесат тези пъпеши.

„ Знаем, че при предходните пъпеши с дълъг период на валидност имаше провокации, които повлияха освен на производителите, само че и на усещанията на потребителите за плодовете “, сподели Бърни Хамел, началник в компанията за Америка. “С новите IDEAL Melon™ сортове пъпеши ние се оправяме с тези провокации, с цел да създадем сортове, които имат усъвършенстван усет, текстура и са по-устойчиви. ”, акцентира той.

Технологията в пъпешите IDEAL Melon™ с характерността Harvest Indicator трансформира корите от зелени в златисти. Това е елементарен образен знак за идеалното време за прибиране на реколтата,

което значи, че производителите изпращат единствено узрели и подготвени за консумация пъпеши. По този метод клиентите могат да пазарят с убеденост, че продукцията, която купуват от магазина, ще бъде в своята зрялост и ще има добър усет.

Синджента на ревюто Fruit Logistica в Берлин

Синджента показа разнородни нововъведения и благоприятни условия с посетителите на ревюто Fruit Logistica в Берлин. Наградата сигурно беше връхната точка, само че това не е единствената причина да чакаме с неспокойствие какво ще ни предложи компанията през тази година и в бъдеще. Представените акценти включваха:

• Решения за вруса на кафявото набраздяване по плодовете на доматите (ToBRFV). Синджента беше първата компания, която разгласи откритието и по-късно пусна домат с резистентност на ToBRFV през 2020 година, като продължава да изследва нови способи на деяние и разширение на актуалните механизми за битка с вируса. На Fruit Logistica специалистите по домати предоставиха на посетителите настояща информация за проучванията, препоръки за понижаване на разпространяването на вируса и отговаряха на въпроси.

• Технологии в Tomato Vision. Водещата оранжерия на Синджента в Масланд, Нидерландия, е хазаин на научни опити върху домати и пипер. Изследователите са в крайник с технологиите, като изпитват робот за прибиране на реколтата и два неповторими опита с изкуствен интелект (AI). Посетителите на Fruit Logistica получиха взор от вътрешната страна какво се случва в Tomato Vision и какво мислят учените за тези нови технологии.

• SolidRib™ и Krispice™ салати. Нуждата от висококачествена салата е от първостепенно значение за търговците на дребно, производителите и потребителите. Синджента пази качеството с резистентност на заболявания, месести листа, които могат да устоят на превозване и депозиране. Експерти от SolidRib и Krispice участваха на Fruit Logistica, с цел да обяснят на посетителите за какво тези салати са по-добри от останалите.

Всяка година Fruit Logistica посреща хиляди хора в Берлин, които се интересуват от производството на плодове и зеленчуци. Синджента беше хазаин на водачи и производители от целия свят, които се интересуват от най-новите нововъведения в тази промишленост.

Научете повече за общото портфолио от зеленчуци и плодове на Синджента, като посетите

ЗА СИНДЖЕНТА В БЪЛГАРИЯ

В сегашната си форма Синджента е относително нова компания, само че историята ѝ датира от съвсем 250 години. Като правоприемник на Циба Гайги, Циба, ICI, Зенека и Новартис, Синджента, със своето трайно наличие, дава важен принос в развиването на земеделието в България от втората половина на XX век до през днешния ден. През 2008 година компанията основава своя лично посланичество в България – Синджента България ЕООД. Днес Синджента е неразделна част от формулата за сполучливо и стабилно земеделие в България с непрекъснато разрастващо се портфолио и набор от новаторски артикули.

Екипът на Синджента в България и по света непрекъснато е в помощ на производителите както с качествени артикули, по този начин и с експертни препоръки и техническа помощ. За повече информация и връзка със Синджента България:

 Визуализация на изображенията
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР