• Не беше постигнато абсолютното мнозинство от членовете на ЕП,

...
• Не беше постигнато абсолютното мнозинство от членовете на ЕП,
Коментари Харесай

ЕП не възразява срещу включването на газа и ядрените дейности

• Не беше реализирано безспорното болшинство от членовете на Екологичен потенциал, належащо за отменяне на предлагането на Комисията
• Ако и Съветът не възрази, делегираният акт за таксономията влиза в действие на 1 януари 2023 година
Парламентът отхвърли предлагането за опълчване на включването на нуклеарната сила и природния газ като екологично устойчиви стопански действия.
Европейският парламент не възрази против делегирания акт за таксономията на Комисията за включване на избрани действия, свързани с нуклеарна сила и природен газ, при избрани условия, в листата на екологично устойчивите стопански действия, обхванати от така наречен таксономия на Европейски Съюз.

Тъй като Комисията смята, че частните вложения в обвързваните с газа и нуклеарната сила действия имат роля за екологичния преход, тя предложи някои сходни действия да бъдат класифицирани като преходни действия, допринасящи за намаляване на последствията от изменението на климата. Включването на някои действия, свързани с природния газ и нуклеарната сила, е лимитирано във времето и зависи от характерни условия и условия за бистрота.

278 евродепутати гласоподаваха „ за “ резолюцията, 328 „ срещу “ и 33 „ въздържал се “. За да може Парламентът да наложи несъгласие върху предлагането на Комисията, беше нужно безусловно болшинство от 353 членове. Ако Парламентът и Съветът одобряват предлагането до 11 юли 2022 година, делегираният акт за таксономията ще влезе в действие и ще се ползва от 1 януари 2023 година

Контекст

Регламентът за таксономията е част от проекта за деяние на Комисията за финансиране на устойчивия напредък и има за цел да подтиква екологосъобразните вложения и да предотврати заблуждаващите изказвания за екосъобразност(greenwashing).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР