• Над 25 български града ще бъдат с обновени изображения

...
• Над 25 български града ще бъдат с обновени изображения
Коментари Харесай

Колите на Google Street View отново са в България

• Над 25 български града ще бъдат с актуализирани изображения в Гугъл Maps • Обиколките стартират от тази седмица

Светлин Желев 19:36 | 01.04.2024 0 Сподели

Най-четени

НаукаЕмил Василев - 15:53 | 31.03.2024

Стъпка в бъдещето: Австралийски учени първи сътвориха високотемпературен квантов процесор

IT НовиниЕмил Василев - 15:54 | 28.03.2024

Подло: Microsoft стартира тихомълком автоматизирано да конфигурира Copilot на компютри с Windows 11

АвтомобилиДаниел Десподов - 10:31 | 01.04.2024

По-иновативно няма по какъв начин да бъде: Tesla се отхвърля от обичайния конвейер, с цел да създава електромобил за 25 хиляди $

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Колите на Гугъл Street View още веднъж ще преминат по пътищата на България тази пролет. През идващите месеци те ще посетят доста градове в цялата, измежду които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта с изключение на да се актуализират изображенията на градовете и пътищата е и да се обезпечи по-добра навигация и насочване на потребителите, както и да се покажат нови направления, забележителности и инфраструктура в приложението Гугъл Maps.

Благодарение на Гугъл Street View, потребителите имат опция да прегледат множеството български градове, само че инфраструктурата освен в обитаемоте места, само че и сред тях се трансформира и развива, по тази причина Гугъл цели изображенията да се актуализират постоянно. Новите изображения ще оказват помощ на потребителите да се ориентират още по-добре при обмисляне на своите пътувания. Street View демонстрира 360-градусови изображения освен на улици, само че и на естествени, културни и исторически забележителности, както и пешеходни направления и е скъп инструмент както за туризма и образованието, по този начин и за бизнеса.

За първи път колите снимаха българските градове през 2012 година и оттогава насам постоянно обновяват фрагментите. Снимки от предходните заснемания също за налични за потребителите, които демонстрират интерес да прегледат развиването на инфраструктурата. Street View е известна функционалност в Гугъл Maps с над 220 милиарда изображения от целия свят, с помощта на които разглеждането на далечни дестинации и международни забележителности е постижимо единствено с няколко клика.

Гугъл слага акцент върху отбраната на поверителността. Преди издание на събраните изображения, те се обработват със специфична технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на колите, тъй че да не могат да бъдат разпознати. Street View предлага спомагателна функционалност за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде декларирана посредством натискане на бутона „ Съобщете за проблем “ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Повече информация на български език може да намерите на: Street View, а настоящ лист на плануваните за снимане българските градовете ТУК.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР