• Европейски стартиращи и разрастващи се предприятия, разработващи решения с

...
• Европейски стартиращи и разрастващи се предприятия, разработващи решения с
Коментари Харесай

20 компании имат възможност да получат подпомагане от Европейския институт за иновации и технологии

• Европейски започващи и разрастващи се предприятия, разработващи решения с висока степен на влияние, насърчаващи трансформацията по линия на самодейността „ Нов европейски Баухаус “, ще получат помощ за разгръщане на активността им от  Европейския институт за нововъведения и технологии (EIT).

• 20-те най-хубави компании ще получат подкрепяне за разгръщане на активността на обща стойност 1 милион евро.

Брюксел, 19 октомври 2021 година - Предприемачите са моторите на смяната. Европейският институт за нововъведения и технологии (EIT) и пет общности за познания и нововъведения (ОЗИ), чиято цел е основаване на устойчива и приобщена Европа, започват взаимна самодейност в поддръжка на новаторски предприятия и екипи, позволяващи промяна по линия на самодейността „ Нов европейски Баухаус “.

Инициативата се назовава “Подпомагане на общностите ” (EIT community Booster) и се координира от EIT  Цифровизация (EIT Digital), с присъединяване на EIT Климат (EIT Climate-KIC),  EIT  Храни (EIT Food), EIT  Производство (EIT Manufacturing) и EIT Градската подвижност (EIT Urban Mobility). Заедно те търсят най-иновативните започващи и разрастващи се предприятия, стимулиращи устойчиви промени в градовете, промишленостите, климата, храната, благосъстоянието и цялостното качество на живот, с цел да подкрепят разгръщане на активността им и да ги трансфорат в световни играчи.

Двадесет определени компании ще се причислят към самодейността и ще получат поддръжка за разгръщане на активността на стойност 50 000 евро. Подкрепата е безплатна под формата на средства и услуги, предопределени да оказват помощ на фирмите да ускорят развиването си и да разширят своята активност.

Инициативата „ Нов европейски Баухаус “ на Европейската комисия трансформира Европейската Зелена договорка в осезателен, позитивен опит и прогрес, ангажирайки всички европейци.  Инициативата на Европейския институт за нововъведения и технологии за подкрепяне на общностите има за цел да разпознава и поддържа започващи и разрастващи се предприятия в три съществени насоки:
резистентност : реализиране на климатичните цели посредством кръговата стопанска система, нулево замърсяване и биоразнообразие; естетичност : качество и жанр отвън функционалността; приобщаване : разширение на разнообразието посредством обезпечаване на досегаемост и изгодност.
Подходът на самодейността е мултидисциплинарен и многостепенен, от световен към локален, учреден на необятното присъединяване на европейците.

Джоя Геци – ръководител на Управителния съвет на Европейския институт за нововъведения и технологии: „ Общността на Европейския институт за нововъведения и технологии способства за реализирането на всички аспекти на самодейността „ Нов европейски Баухаус “ и разполага с екосистемата за намиране на вълнуващи хрумвания и започващи компании от цяла Европа. Нямаме самообладание да открием и разтеглим креативните и новаторски решения, които ще оказват помощ за преосмислянето на устойчивия метод на живот и ще създадат виталните пространства по-красиви и икономични! “

Мобилизирайки голямата мрежа и ноу-хау на водещата европейска иновационна екосистема, каквато е общността на Европейския институт за нововъведения и технологии, новата самодейност съчетава най-хубавите стратегии за разгръщане на активността, предлагани от EIT Цифровизация, Климат, Храни, Производство и Градска подвижност.

Следните пет стратегии оферират повсеместен пакет от услуги като бизнес образование и улеснен достъп до финансиране, които да оказват помощ предприятия с разнообразни равнища на развиване  да ускорят разширението на активността им, да привлекат финансиране и да излязат на международната сцена. В взаимозависимост от сферата на интерес и опит, бизнесмените са поканени да аплайват в една или повече от стратегиите в границите на самодейността на EIT „ Подпомагане на общностите “ и специфичната самодейност „ Нов европейски Баухаус “:

• Digital Accelerator: програмата е предопределена за разрастващи се предприятия, които активизират преимуществата на цифровата промяна за основаване на новаторски решения и артикули за промишлеността, градове и общностите посредством кръгова стопанска система, приобщаване и естетичност за поощряване на зелено, безвредно и стабилно бъдеще.

• Clean Cities ClimAccelerator: програмата е предопределена за започващи предприятия, разработващи новаторски планове за възобновима сила, подвижност, зелени площи и преоборудване, допринасящи за по-устойчиви, здрави и чисти градове, като по този метод усъвършенстват качеството на живот на жителите.

• EIT Food Accelerator Network: програмата е предопределена за аграрни започващи предприятия с огромно значение за селското стопанство или веригата за доставки на храни, като по този метод се ангажират с построяването на по-здравословна, по-проверена и устойчива система за храни за локалните и международните общности.

• EIT Manufacturing Accelerator: програмата е предопределена за започващи предприятия, които развиват екологично и социално-устойчиво произвеждане, поощряване на дълготраен витален цикъл и интегрирано мислене в индустриалната екосистема.

• EIT Urban Mobility Accelerator: програмата е предопределена за започващи предприятия, разработващи устойчиви други възможности за градските пространства, биоразнообразието, подобряването на публичната среда и достъпността за по-добро богатство на хората и/или обезпечаване на универсална подвижност за всички като основен фактор за обществено приобщаване.

Начин на кандидатстване

Крайният период за кандидатстване е 17 декември, 2021 година, 23:59 ч. централно европейско време. За спомагателна информация по отношение на всяка стратегия, критериите за асортимент и награди, апелирам, посетете уеб страницата на самодейността.

Европейския институт за нововъведения и технологии (EIT):

Институтът покачва потенциала за нововъведения на Европа като предлага решения на значимите световни провокации и поддържа предприемаческия гений за основаване на резистентен напредък и висококвалифицирани работни места в Европа. Европейският институт за нововъведения и технологии е орган на Европейски Съюз и неразделна част от Хоризонт Европа и Рамковата стратегия на Европейски Съюз за научни проучвания и нововъведения.

Институтът поддържа динамичните общоевропейски партньорства, общностите за познания и нововъведения измежду водещи компании, проучвателен лаборатории и университети. Заедно с водещите си сътрудници, общността на EIT предлага необятна гама от новаторски и предприемачески действия в цяла Европа: курсове за предприемаческо обучение, услуги за основаване и ускорение на бизнеса и проучвателен планове, водени от нововъведения.

Инициативата „ Нов европейски Баухаус “

Инициативата Нов европейски Баухаус поддържа устойчивите решения, като ускорява образованието и ангажираността на жителите, разширявайки обсега на самодейността посредством свързване на нововъведенията, творчеството и дизайна за възстановяване на качеството на живот на жителите. Тази самодейност на Европейския институт за нововъведения и технологии се управлява от програмата EIT Clima и включва програмата за цифровизация EIT digital, програмата за храни EIT Food, програмата за произвеждане EIT Production  и програмата за градска подвижност Urban Mobility, с цел да сплоти и ангажира  науката, технологиите, изкуствата и културата в битката с изменението на климата.

EIT Digital  

Целта на програмата е постигането на конкурентна и цифровизирана Европа, която да е приобщаваща, обективна и устойчива както и  глобално влияние посредством европейските нововъведения, подхранвани от предприемачески гении и цифрови технологии.

Бъдещето на нововъведенията е активизирането на паневропейската система за отворени нововъведения на най-хубавите европейски корпорации, МСП, започващи компании, университети и проучвателен институти, в които студенти, откриватели, инженери, бизнес разработчици и вложители употребяват технологиите, гения, уменията, практити бизнеса и капитала за потребностите на цифровото предприемачество.

Изграждаме идващото потомство цифрови решения, цифрови артикули и услуги и насърчаваме цифровия предприемачески гений, помагайки на бизнеса и бизнесмените да бъдат пионери в цифровите нововъведения като им предоставяме технологии, гений и поддръжка за напредък.

За повече информация посетете www.eitdigital.eu.
 С какви sms-и другите зодии се изясняват в обич
Някои хора знаят по какъв начин да покажат възприятията си, до момента в който други пазят всичко за себе си... Мнозина са много изобретателни, а други не си дават доста напън...
 Професор Чорбанов аргументира за какво счита ограниченията за неуместни и зеления документ за ненужен
" С развиването на международната пандемия и разпространяването на ковид през последните 2 години станахме очевидци на голям брой както средновековни,...
 Доц. Гломб: Още не може да се оцени какъв брой антитела трябват за имунитет против ковид
Няма да влизам в спор с доцент Петър Атанасов, само че науката е 40 години по-напред от учебника, който цитира той и е ясно, че антителата против коронавирусите...
 www.expert.bg  Хванаха подправени болнични за 2 милиона лв.  Скелетът на динозавъра „ Големия Джон “ продаден за Евро 6,6 милиона  Експерти: „ Северен поток-2 ” няма да реши енергийната рецесия в Европа  Столична община ще желае помощ от страната за градския превоз  www.iwoman.bg  Българка е първата чужденка, достигнала до лайф в X-Factor Италия  Бъди неотразима като французойка: Няколко скъпи съвета  Винаги помни: Ти самичък избираш своите мисли!  Ето по този начин се подготвя най-вкусната луканка  https://www.sportlive.bg  Прокуратурата във Франция изиска 10 месеца затвор и 75 000 евро санкция за Карим Бензема  Нечувано: Ерлинг Холанд ще желае по 670 000 евро на седмица от новия си клуб  Борислав Михайлов с любопитен коментар по адрес на Димитър Бербатов и Стилиян Петров  В кариерата си от над 1000 мача: допускал ли е отбор на Моуриньо 6 гола? Даровити младежи от Бургас получиха...
Над 60 възпитаници от разнообразни междинни учебни заведения и гимназии в Бургас аплайваха...

Заедно можем
Зеленият документ накара доста италианци... Студенти в Гърция на митинг поради „ дискриминация “... Венци Стефанов: ЦСКА ще стане притежател... Словенските лекари с бонус, в случай че пациентите... 20 компании имат опция да получат подкрепяне... Димитър Стоянов с пояснение за какво...
" Бойко Борисов го няма в Досиетата " Пандора " тъй като откъм офшорки...
На каква възраст е добре да стартира образованието по програмиране?
Програмирането - сериозен бранш, който от ден на ден...
Майсторът на бъчвите: Динко и неговата работилница

Димитър Пурнаров - момчето, което пее на 12 езика Никола Каравасилев и тимът на медалистите На живо от гроздобера: Росен и Капка Георгиеви описват  Когато човек си дърпа имунитета за опашката, той може да се обърне и да му отхапе не ръката, а главата Когато човек си дърпа имунитета за опашката, той може да се обърне...
доцент Петър Атанасов
Още <

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР