• Да опиташ да разбиеш авторитета на голяма и морална

...
• Да опиташ да разбиеш авторитета на голяма и морална
Коментари Харесай

Искам, 14 октомври: Шега

• Да опиташ да разбиеш престижа на огромна и морална персона не е смешка работа. Не на смешка Думата на деня е… Шега . Шегата, злата, се разиграва през октомври 2008. На 13-и чешкото списание „ Респект “ оповестява, че добилият международна популярност с романа си „ Шегата “ публицист Милан Кундера преди време натопил пред тайните служби на комунистическа Чехословакия почтен човек, който бил наказан в резултат на доноса. На 14 октомври от архива на някогашната политическа полиция отхвърлят опцията документът да е подправен, само че отхвърлят различен коментар по случая. Докладът не съдържа нито автограф на писателя, нито персонални данни като да вземем за пример номер на документ за идентичност. По това време Кундера е бил студентски отговорник за общежитието, в което наказаният – Мирослав Дворжачек е хванат, надлежно всеки би могъл да употребява името му…
• Издателката Доротея Монова е посетител в студиото, тематиката на диалога е европейската стратегия за подкрепяне на превода.
• И – събитията от 14 октомври през годините: борбата при Хастингс, първото Министерство на образованието в света и първата обява на „ Мечо Пух “. Великолепният стихотворец Е. Е. Къмингс, изключителната изследователка на тоталитаризмите Хана Аренд и „ господин Бонд, Джеймс Бонд “ Роджър Мур са измежду рождениците, които почитаме.
С музика от „ Фейт Ноу Мор “, Лаура Паузини, „ Търсдей “ и Ленард Бърнстейн.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР