† НЕОФИТ,ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИЩом кръстът е тежък, значи е необходимо упование

...
† НЕОФИТ,ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИЩом кръстът е тежък, значи е необходимо упование
Коментари Харесай

Заветът на Неофит: Не трябва да се потапяме в непреодолима скръб, защото над нас е повелителят на живота

† НЕОФИТ,ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

" Щом кръстът е тежък, значи е належащо очакване с цел да бъде носен почтено и с чест. Упованието ми е отец, прибежището ми е наследник, а покровът ми е дух свети "

Това съобщи в първото си телевизионно изявление като патриарх преди 11 години негово светейшество и изясни къде ще намира очакване в носенето на тежкия кръст на патриаршеското служение. Още тогава той разяснява какъв брой са значими положителните връзки сред църквата и страната.

" Когато се реализира единодушие и единогласие, мисля, че резултатите ще бъдат положителни и потребни ".

Негово светейшесто беше измежду първите с коментар за военните дейности в Украйна в края на февруари 2022 година. Той дефинира кръвопролитията и отнемането на почтени животи като неприемливо и прикани да се прекратят и загърбят несъгласията.

Патриарх Неофит излезе с персонално послание във връзка гей парадите у нас.Той не изиска анулацията им, само че ги дефинира като:

" Натрапвана агитация и обществена проява на хомосексуализма като метод на живот ".

Негово светейшество прикани младите да търсят господ, тогава животът им ще е съхранен от всевъзможни съблазни.

" Да търсят Бога, да търсят вярата, това към този момент е положително начало. Нека да не престават да търсят Бога. Търсете го когато е близо ".

Многократно през годините патриарх Неофит разясняваше другите рецесии у нас.По думите му всяка рецесия - икономическа, политическа, обществена е разследване на духовната рецесия, разследване на отдалечаването от бога. И най-важното патриарх Неофит ни учеше да не скърбим, да не се отчайваме от краткотрайното, а да гледаме напред.

" Не би трябвало да се потапяме в непреодолима тъга. Защото на първо място над нас е повелителят на живота, който има в свои ръце знанието мъдростта силата и решението. Той е всеблаг и като подобен пристигна на земята с цел да донесе доброта, смирението, топлина, мир взаимна любов, живот и този живот побеждава. Побеждава всичко краткотрайно. Не би трябвало краткотрайното да ни отчайва, а да следим, да мислим и да градим посредством своя живот безконечното ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР