​Врачанин за малко не умря навръх петък 13-ти, след като

...
​Врачанин за малко не умря навръх петък 13-ти, след като
Коментари Харесай

Петя Георгиева от Враца: Благодаря на BulNews.bg и Нова ТВ, че спасиха живота на баща ми

​Врачанин за малко не умря точно на петък 13-ти, откакто няколко столични болнични заведения отказали да го одобряват и оперират по неотложност. За адa, през който е минал 70-годишният Йордан Статков, описаха щерка му и шурей му Петя и Цветелин Георгиеви, които щом разбрали, че животът на мъжа виси на косъм се обърнаха за помощ към BulNews.bg. Благодарение на намесата на медията ни мъжът оживял и сега се възвръща.
Всичко се случва доста бързо. В петък сутринта към 6 часа Йордан колабирал в коридора на жилището си, а стъписаните Петя и Цветелин незабавно се обадили за помощ на тел. 112. Малко по-късно пристигнала кола за спешна помощ и екип от медици оказал първа помощ на възрастния мъж. Той бил откаран в несъответстващо положение в незабавния център, където няколко часа му правили редица проучвания, с цел да схванат какво му е.
Накрая се оказало, че Статков има аневризма на коронарната аорта, която била увеличена и перфорирана. Състоянието му било сериозно, само че във Враца нямало кой да извърши нужната интервенция, споделят околните информацията от лекарите.
Медиците обяснили, че пациентът би трябвало да бъде превозен в столицата, само че трябвало да знаят тъкмо в коя болница и при кой експерт да го откара колата за спешна помощ. Докторите обяснили на Петя и Цветелин, че даже да се направи нужната интервенция шансът Йордан да оцелее след нея е най-малък. Въпреки това потърсили информация в коя болница ще го одобряват и къде ще има квалифициран екип със съдов хирург, който да го оперира. Отговорът от столичните лечебни заведения обаче бил непредвиден, тъй като те в началото изрично отказвали да одобряват пациента, без да дават причина за отхвърли.
Така фамилията на Йордан се обърна за помощ и съвет към BulNews.bg. Екипът ни се свърза с сътрудника Румяна Попова от Нова ТВ, която също задейства връзките си, с цел да се помогне на индивида да оцелее. След закани с медиите медиците най-сетне откликнали.
Стигнало се до такава степен, че персонално зам.-министърът на опазването на здравето Лидия Нейчева научила за случая. След диалог по телефона с нея фамилията получило вяра. Нейчева се свързала с Петя и Цветелин и направила по този начин, че Йордан да бъде признат и опериран в „ Токуда “ още в събота сутринта.
В момента положението на Йордан е устойчиво и в началото даваните му минимални проценти за живот се оказали фрапантно по-големи.
„ Изключително сме признателни на екипа на BulNews.bg и Нова ТВ за поддръжката и помощта, която ни оказаха, с цел да може Йордан да живее. Много сме признателни и на зам.-министър Нейчева, която направи всичко по силите си, с цел да ни помогне и от самото начало поддържаше контакт с нас и ни обясняваше къде ще ни чакат за интервенцията и всичко останало. Баща ми щеше да си отиде от този свят поради липса на вярна връзка сред лечебните заведения. Благодарим на Бога, че всичко се оправи и той ще живее “, съобщи Петя Георгиева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР