​Последното състезание във Формула 1 преди лятната пауза предложи истинско

...
​Последното състезание във Формула 1 преди лятната пауза предложи истинско
Коментари Харесай

Голяма изненада на Гран при на Унгария!

​Последното съревнование във Формула 1 преди лятната пауза предложи същинско представление. В 11-ия кръг от шампионата французинът Естебан Окон от Алпин съумя да завоюва днешната изключителна конкуренция на пистата „ Хунгароринг “ за Гран При на Унгария и записа своя първи триумф в спорта. Французинът се възползва по най-хубавия метод след тежък случай още на старта и съумя да удържи първото място до края.

Второто място пък е за четирикратният международен първенец Себастиан Фетел, който до последно се опита да изпревари Окон, а място на почетната стълбичка откри и Люис Хамилтън.

По този метод Хамилтън изпревари Макс Верстапен с Ред Бул на върха в класирането във Формула 1 с третото си място. Нидерландецът катастрофира и приключи едвам десети, а Хамилтън позволи груба неточност и не съумя да завоюва 11-ия кръг от началото на сезона, само че въпреки всичко съумя да стигне до призовите места.

Така Хамилтън е водач със 193 точки, а Верстапен е втори със 186. Следващото съревнование е на пистата " Спа " в Белгия на 29 август.

Състезанието стартира с терзания за дъжд, гуми със междинна примес и моментална злополука, която бе напът да отстрани и интригата на " Хунгароринг ". Валтери Ботас (Финландия, Мерцедес) удари задната част на болида на Ландо Норис (Великобритания, Макларън) и го ускори в водача в класирането при водачите Макс Верстапен (Нидерландия, Ред Бул), потрошавайки колите и на тримата. Въпреки сериозния магнитуд на конфликта и множеството части по пистата, надпреварата продължи и Хамилтън се откъсна на първото място със забележителна преднина против преследвачите.

В края на третата обиколка въпреки всичко конкуренцията бе спряна с червен байрак и по този начин механиците на нидерландския водач на Ред Бул получиха време да възстановят най-малко част от вредите по болида.

Рестартът сервира необикновен сърпрайз. Всички започнаха от питлейна, а Хамилтън избра да започва самичък на пистата, да ревизира положението на асфалта и да мине през бокса в края на първата обиколка. Той го направи по проект, само че се върна предпоследен и дълго време кара зад Пиер Гасли (Франция, АлфаТаури), който пък бе зад Верстапен.

Така отпред излезе Естебан Окон, следван от Себастиан Фетел (Германия, Астън Мартин), Карлос Сайнс (Испания, Ферари) и Фернандо Алонсо (Испания, Алпин). Хамилтън пък бе дълго време в опашката, само че бокс на Верстапен и Даниел Рикардо (Австралия, Макларън) в 21-та обиколка даде чиста писта на международния първенец, който настигна челната четворка 25 обиколки преди края.

По това време Окон продължаваше да води непоколебимо колоната с по-малко от секунда пред Фетел, а Сайнс бе с пасив от 15 от водача. След тях караше Алонсо, който отстъпи на Хамилтън краткотрайно при последните прекъсвания в бокса, а пет обиколки преди края и за непрекъснато. Секунди по-късно международният първенец изпревари и Сайнс за третото място, на което в последна сметка приключи.

Верстапен влезе в челната десетка девет обиколки преди карирания байрак и в последна сметка приключи с една точка. Така нидерландецът към този момент е със 186, а Хамилтън е водач със 193.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР