​Не се знае колко заразен е новият щам. Днес се

...
​Не се знае колко заразен е новият щам. Днес се
Коментари Харесай

Доц. Околийски от СЗО с мрачна прогноза за България

​Не се знае какъв брой инфектиран е новият вариант. Днес се събра група от специалисти в СЗО, които ще го следят в идващите две седмици. Смята се, че той ще е по-заразен и по-малко предразположен на имунните кафези и имунизациите. Това съобщи доцент Михаил Околийски от СЗО за България пред Българска национална телевизия.

" Не може да се спре циркулирането на Коронавирус вируса с сходни рестрикции, като се стопират полети. Единственият късмет да се оправим е по-високото ваксинално покритие ", разгласи лекарят.

„ Мерките на здравните управляващи би трябвало да се съблюдават. България е образец за това по какъв начин ограниченията не се съблюдават. Решението не е в по-строгите ограничения, а в повишението на контрола и в съзнанието на жителите, да съблюдават ограниченията “, уточни той.

„ Високите равнища на смъртност и на заразяване плюс изключително ниското ваксинално покритие в България не ми дават мотив да съм спокоен “, призна доктор Околийски.

Случаите в Европа се усилват поради ниското ваксинално покритие. Вирусът си търси такива приемници, разкри експертът от СЗО. Той даде за образец Германия, където то е към 67%.

По думите му имунизирането не ни пази 100% от вируса, само че оказва помощ за по-лекото му протичане. " България ще бъде застигната от 5, 6, 7,...вълни, в случай че не се имунизира популацията ", предизвести доцент Околийски. Ползите от имунизацията не стигнаха до сърцата на хората, с цел да схванат за какво би трябвало да го създадат.

Той регистрира като неточност, че персоналните лекари не са били привлечени същински към акцията по имунизация. По думите му би трябвало да се защитят най-много хората с хронични болести.

" В несъгласие с всички европейски практики е това, че при 70% от случаите в България при COVID-19 се изписват антибиотици. Това освен, че не оказва помощ на болния, но и му вреди ", сподели лекарят.

Според него е добре и децата да се имунизират.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР