¼ (23%) от българите живеят устойчиво, като използват електроуреди с

...
¼ (23%) от българите живеят устойчиво, като използват електроуреди с
Коментари Харесай

Тренд: ¼ от българите живеят устойчиво

¼ (23%) от българите живеят стабилно, като употребяват електроуреди с невисок разход на сила. Най-активните групи на популацията сред 30 и 59-годишните хора в по-голяма степен възприемат екологичните и устойчиви трендове.

Данните показа социологът Димитър Ганев от " Тренд " на конференция в Българска телеграфна агенция, отдадена на настройките към устойчивото домакинство. Проучването е извършено от социологическа организация " Тренд " по поръчка на " Бош Домакински електроуреди " - България. Изследването е направено през месец май т.г. и обгръща 1002 пълнолетни респонденти по метода директно изявление " лице в лице ".

Проучването, което ще бъде показано в навечерието на Световния ден за запазване на околната среда - 5 юни, цели да обърне по-голямо внимание на обществото за устойчивия метод на живот и обвързваните с това екологични изгоди.

Над 2/3 (67%) от хората схващат предписание понятието стабилно домакинство. Най-възрастните в най-голяма степен не могат да отговорят на въпроса, а по-младите схваща определението стабилно домакинство. Около 50% от хората не изхвърлят храна, до момента в който при най-младите е обраното - 1/3 изхвърлят храна, тъй като не могат да преценяват какъв брой храна ще им е нужна, с цел да покрият потребностите си.
 Национален статистически институт: 73.6 години e междинната дълготрайност на живота на българите
Национален статистически институт: 73.6 години e междинната дълготрайност на живота на българите

Тя понижава с 1.0 години

За към половината от българите устойчивият екологичен метод на произвеждане повлиява върху техния избор. За 76% от запитаните е доста значимо какви ще бъдат домакинските електроуреди - с невисок потенциал на вода, сила и цена или не.

Според изследването на " Тренд " 33% от хората настояват, че обособеният субект е виновен за опазването на околната среда, до момента в който други 45% считат, че производителят носи отговорност за опазването на околната среда.

От своя страна инж. Ивайло Рашев, изпълнителен шеф на " Бош Домакински уреди " съобщи, че " Бош " се пробва да увеличи успеваемостта и да понижи употребяваната вода в производството, като от компанията имат планове да се употребява дъждовна вода, а не питейна. До 2030 година " Бош " желае техните артикули да бъдат създадени от 95% рециклируеми материали и най-малко 50% към този момент да са рециклирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР