© Фейсбук Протестните действия за увеличаване на минималния размер на

...
© Фейсбук Протестните действия за увеличаване на минималния размер на
Коментари Харесай

Служители от МВР излизат на протест във Варна, очакват подкрепа!

© Facebook
Протестните дейности за увеличение на минималния размер на спомагателното възнаграждение за нощен труд не престават през днешния ден във Варна, напомня Varna24.bg. 

Протестът е част от серия такива, почнали на 5 юли 2019 година под надпис " За почтено възнаграждение на нощния труд “.

``
реклама

И този, както и митингът, провел се на 5 юли 2019 година, е проведен от СФСМВР и ССЗБ и е подсилен от КТ " Подкрепа “, Български лекарски съюз и Българска асоциация на експертите по здравни грижи.

Основните претенции на протестиращите е да се актуализира размерът на спомагателното възнаграждение за нощен труд и да стане избран % от обществено измерим изменчив аршин.

Протестът във град Варна е с начален час 18.30 часа и ще се организира пред Фонтаните на Община Варна.

Членовете на Синдикална Федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи излизат на районни протестни дейности под наслов " Нощния труд, на ниска цена пъкъл ". 

Нощния труд поврежда по –бързо здравето и е причина за повече трудови злополуки.Ето за това от СФСМВР считаме,че в този момент заплатения нощен труд от 0,25 ст. на час за интервала от 22:00 ч. до 06:00 ч. е присмехулно и не е задоволително за положеният ни труд  през нощта, оповестиха за медията ни уредниците на митинга. 

Декларация за поддръжка ще прочетат и представители на Българската асоциация на експертите по здравни грижи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР