Звукът счупи предишния рекорд от 50 db и беше потвърден

...
Звукът счупи предишния рекорд от 50 db и беше потвърден
Коментари Харесай

Кеймбриджширската котка счупи световния рекорд на Гинес за най-силно мъркане от жива в момента котка

Звукът счупи предходния връх от 50 db и беше доказан от жури за Световния връх на Гинес.

Никол Спинк, гордият притежател на котката сподели: „ Не мога да бъда по-развълнуван, че Бела счупи международния връх.

„ Тя е сателит на нашето семейство от доста години – обичаме я до дъно и се гордеем с нея нейното достижение. "

Дейв Уилсън, формалният жури на Световните върхове на Гинес, който наблюдаваше опита на Бела да чупи върха, сподели: " Винаги е трогателен ден, когато има капацитет за нов международен връх, тъй че изчакахме с очакване да забележим дали Бела ще успее да го направи. "

За да запишат подвига на Бела, господин Уилсън и акустичен инженер блокираха външните шумове в дома на Хънтингдън и настроиха записващи устройства.

Шимпанзетата издават звуци като човешки бебета, до момента в който се учат да приказват, откри изследването

Веднъж Бела се настани на обичаната си възглавница в подготовка за строшаване записа, тя стартира да мърка и „ резултатите бяха неотложно явни “.

Прочетете повече от Sky News:
Четири котки починаха от отравяния в Суиндън
Клоун „ дебне по селските улици “ кара полицията да ги хване

Изображение: 14-годишната котка на Никол Спинк удари 54,6 децибела, мощно като врящ чайник.

Г-жа Спинк сподели: „ Винаги сме знаели, че Бела мърка доста мощно – даже би трябвало да увеличим звука, с цел да чуем тв приемника над мъркането й – и това постоянно е след хранене.

“ Така че, когато видяхме, че върхът за най-силно мъркане в света е за грабване, знаехме, че би трябвало да сложим Бела напред и сме толкоз удовлетворени, че го направихме. "

Въпреки че мъркането на Бела е впечатляващо, документът прецизира, че това е „ най-силното мъркане от домашна котка (жива) “ и е надвит от други котки, които по-късно са умрели.

Изображение: „ Винаги сме знаели, че Бела е имала в действителност мощно мъркане – даже би трябвало да увеличим силата на звука, с цел да чуем тв приемника “

Според Световните върхове на Гинес, мъркането на котката Смоуки доближи зашеметяващите 67,7 db през март 2011 година, записано в Питсфорд, Нортхамптъншир.

И това върхът беше надвит от Мерлин от Торки, Девън, който беше на 13 години по това време и доближи 67,8db, противоречиво.

65db нормално е равнището на естествен диалог и съвсем толкоз мощен, колкото смях (70db).

И двете котки от този момент умряха, само че собственичката на Смоуки Рут Адамс съумя да върне починалия си домакински любим в книгите с върхове, като твърди, че „ никой читател на децибели в света – даже в научна звукоизолирана стая – не може да предложи тъкмо отчитане, защото има граница на неточност при всички машини до степен от 0,6 db до 2 db ".

Тя предприе изключителната стъпка да извърши изследване със звукови инженери и даже получи техническа експертиза от The Massey Университет в Нова Зеландия.

В знак на респект към напъните й, Световните върхове на Гинес отличиха Мерлин и Смоуки с първото място за най-силно мъркане, ревизирайки опита от 2011 година до 67,8 db.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР