Звукът от първата експлозия кара всички да подскочат. Тъмно е,

...
Звукът от първата експлозия кара всички да подскочат. Тъмно е,
Коментари Харесай

Израел изпраща войници на север, страхувайки се от нападение от Хизбула в Ливан

Звукът от първата детонация кара всички да подскочат. Тъмно е, тъй че не можем да забележим факлите, които стартират да стрелят в нощното небе. Но ние можем да ги чуем - първо мощен бучене, по-късно дълъг вик, до момента в който се издигат от небето на една страна в друга.

Нервността е осезаема тук, на северната граница на Израел с Ливан. Шумът от горната страна е провокиран от сигнал за сигурност - вероятни проникнали от север. Симптомите оказват помощ на израелските бойци да ги търсят в тъмнината.

Докато сирените вият, ние се измъкваме от колата си в несъмнено леговище с локален екип за сигурност. Те се събират към телевизионните вести и включват радиостанциите си, настроени на армейските канали, обезверено търсещи информация. Слуховете споделят, че това е офанзива с дрон или планер от север.

Този път се оказва, че е подправена паника. Но през последните няколко дни имаше няколко замени на огън. В понеделник трима израелски бойци бяха убити при конфликт с проникнали лица, минали границата от Ливан. Палестинският ислямски джихад твърди, че са негови членове.

По-късно минимум трима бойци на Хизбула бяха убити, до момента в който израелските военни нападнаха обекти в Ливан в отговор на минометен огън.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР