Звездното присъствие е вече традиция в Дни на музиката в

...
Звездното присъствие е вече традиция в Дни на музиката в
Коментари Харесай

Дни на музиката в Балабановата къща - свежо присъствие в културния афиш на Пловдив

Звездното наличие е към този момент традиция в " Дни на музиката в Балабановата къща " в Пловдив - няма да е изключение и идното есенно издание на деветия подред фестивал. Артистичният шеф Мила Павлова е привлякла реализатори от България и Европа, които да сътворят цветен калейдоскоп от забавни концерти в разнообразни стилове.

Сред акцентите тази есен са гостуващите квартети " Паганини " от Италия и " Вектор " от Швейцария - единият формиран от оркестранти в Миланската Скала, а другият - в оркестър " Тонхале " - Цюрих. И в двата състава има и българско наличие. За първи път фестивалната аудитория ще участва на " Кабаре в Балабановата къща " - театър на вокалната групировка Bella Voce. След няколко разнообразни превъплъщения на пловдивска сцена за първи път там солов рецитал ще изнесе изключителната пианистка Пламена Мангова, ще гостуват и блестящите български цигуларки с интернационална кариера Мила Георгиева и Лия Петрова. В станалите обичайни концерти с фолклорна тенденция този път посетители на фестивала ще бъдат фамозните и атрактивни Бистришки баби.
Особено значимо място в " Дните на музиката в Балабановата къща " тази есен има 110-годишнината от рождението на композитора Марин Големинов - колоритната му музика ще звучи навръх рождения му ден - 28 септември, изпълнена от струнен квартет " Големинов ", духов квинтет " Пилекадоне ", певицата Евгения Ралчева, пианистката Мария-Десислава Стойчева и Академичния национален хор при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив с диригент проф. доктор Костадин Бураджиев.

Фестивалът ще означи с концерт и 70-годишнината на проф. Ангел Станков - обичаният от публиката цигулар ще се показа в отбор със своите сътрудници професори в Националната музикална академия Ростислав Йовчев, Анатоли Кръстев и Ясен Теодосиев.

За програмата на есенното издание на Деветия интернационален фестивал " Дни на музиката в Балабановата къща " и за плануваните майсторски класове описа артистичният шеф Мила Павлова в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ". Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР